Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / IGSU a cumpărat 12 ambulanțe pentru nou născuți. Echipaje noi vor fi la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Douăsprezece ambulanţe SMURD de tip neonatologie, pentru transportul nou-născuţilor în stare critică, vor intra în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Sunt convins că echipajele de salvatori de pe aceste autospeciale sunt pregătite să ofere asistenţa necesară unei astfel de intervenţii cu specific aparte. Veţi avea în mine un susţinător al acestor demersuri şi cred ca sunteţi conştienţi că veţi avea în mâinile voastre destine fragile, iar responsabilitatea dumneavoastră va fi una imensă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu ocazia recepţiei celor 12 ambulanţe, la sediul MAI.

El a adăugat că profilul stării de sănătate a populaţiei din România este unul precar raportat la celelalte ţări ale Uniunii Europene, iar un indicator cu adevărat îngrijorător îl reprezintă mortalitatea infantilă.

„La acest capitol, România se plasa, din păcate, la nivelul anului 2020, pe locul 2 la nivel european. Putem schimba această situaţie dramatică prin intervenţii şi accesarea cât mai multor programe destinate achiziţiilor de echipamente medicale moderne de intervenţie. Ambulanţele pe care le vedeţi astăzi, aici, sunt destinate intervenţiilor de urgenţă în cazuri critice, pentru o categorie extrem de vulnerabilă, reprezentată de nou-născuţi”, a spus Bode.

Publicitate

În ultimii 3 ani, potrivit acestuia, structurile de intervenţie au primit 821 de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă şi 465 pentru SMURD, în valoare totală de peste 500.000.000 de lei, toate acestea fiind achiziţionate din fonduri europene nerambursabile.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a arătat că cele 12 autospeciale vor înlocui ambulanţele vechi, dar vor fi create şi noi echipaje – la Braşov, Prahova şi Sibiu, iar medicii care vor urma să lucreze pe aceste ambulanţe vor parcurge cursuri specifice de pregătire pentru transportul neo-natal.

„Anul trecut au fost 1.737 de misiuni de transport al unor nou-născuţi aflaţi în stare critică şi asta include foarte mulţi nou-născuţi prematur, transportaţi în stare critică către centrele specializate ale unor spitale. În acest an suntem deja la 579 de misiuni de transport neo-natal, din care 472 terestre, 97 cu elicopterul şi 10 cu avionul”, a precizat Arafat.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes