Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Ieri, 160 brașoveni au fost amendați pentru că nu purtau mască în zonele aglomerate

Publicat

pe

Publicitate

AMPLE ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL BRAȘOV

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost desfășurate activități de verificare cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Publicitate

Cu ocazia activităților desfășurate, în cursul zilei de 08 august 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 342 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost aplicate 300 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 160 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 40 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicie, 77 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 2 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 3 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 553/2020, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 1 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 34/2008.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste  40.400 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Acest articol este un comunicat de presă remis de către IPJ Brașov în data de 09.08.2020

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes