Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Iarna s-a întors pe Transfăgărășan. A nins abundent seara trecută, iar stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire

Publicat

pe

Valul de aer rece care a pus stăpânire peste România, în ultimele zile, a venit și cu ninsori abundente în zonele montane înalte. Pe Transfăgărășan precipitațiile s-au transformat, seara trecută, în ninsoare, iar drumarii au ieșit cu sărărițele la scurt timp după ce primii fulgi de zăpadă au acoperit carosabilul.

Publicitate

Dis de dimineață, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au trimis pe șoseaua de altitudine mai multe echipaje de deszăpezire care au curățat carosabilul cu lama și au împrăștiat material antiderapant. Drumarii spun că peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

„Stratul de #zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață. Utilajele DRDP Brașov acționează pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile. Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Începând de luni dimineață, de la ora 8.00, traficul pe Transfăgărășan și Transalpina va fi închis. Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând ca circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

Publicitate
  • DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

Autoritățile spun că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes