Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Giratoriu suspendat pe DN1, la Predeal. Investiția se ridică la 132,5 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru un pasaj rutier care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A, a anunțat vineri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente, a precizat acesta.

„Din sensul giratoriu intră/se desprind patru rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, explică oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe șase pile, dispuse radial. Cele șase deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton.

În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe două benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Publicitate

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.

Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Giratoriu Suspendat Predeal
play-sharp-fill

Giratoriu Suspendat Predeal

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mezei A.

    16 ianuarie, 2022 at 9:58 am

    De verificat daca se justifica investitia prin SF si este in concordanta cu viitoarea autostrada !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes