Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Fostul premier Adrian Năstase – primit cu onoruri militare la Brașov. Fundația pe care o conduce a organizat un parastas de pomenire la 80 de ani de la trecere în veșnicie a lui Nicolae Titulescu

Publicat

pe

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a fost primit cu onoruri militare, sâmbătă, la Brașov.

Fundaţia Europeană Titulescu, condusă de Adrian Năstase, a organizat în ziua de sâmbătă, 26 iunie 2021, la Brașov, un parastas închinat amintirii marelui Diplomat român, Nicolae Titulescu, oficiat de un sobor de preoți.

Ceremonia de pomenire la 80 de ani de la trecerea în veșnicie a lui Nicolae Titulescu a avut loc la mormântul său din Șcheii Brașovului, de lângă Biserica Sfântul Nicolae, lângă prima școală românească.

„Anul 2021 are o semnificație deosebita pentru Fundația Europeană Titulescu (FET).

Publicitate

La 15 martie 1991, sub autoritatea morala a Academiei Române si cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, se decidea crearea Fundației noastre care, așa cum se arată în actul constitutiv, ”poartă numele celui care, prin opera lui, cât și prin activitățile sale creatoare, a făcut onoare patriei sale și umanității” – Nicolae Titulescu, om politic și diplomat de exceptie. Personalități importante ale vieții culturale și științifice românești și internaționale s-au alăturat acestui demers, devenind membri fondatori. Acum, în anul 2021, Fundația Europeană Titulescu aniversează 30 de ani de activitate.

Tot anul acesta, se vor marca 90 de ani de la alegerea, pentru a doua oară consecutiv, a lui Nicolae Titulescu în funcția de președinte al Adunării Societății Națiunilor, una dintre cele mai importante demnități ale vremii. Și nu în ultimul rând, se vor comemora 80 de ani de la trecerea în neființă a patronului spiritual al FET” scria Adrian Năstase în luna februarie pe blogul său.

foto: Captura / Facebook BrasovTV

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes