Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Firmă de cherestea din Braşov descoperită de poliţişti că nu folosea aplicaţia SUMAL 2.0. Peste 130 de metri cubi de lemn nedeclaraţi

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cadrul activităților operative pentru combaterea delictelor silvice, au finalizat verificările cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la utilizarea aplicației SUMAL 2.0, de către o societate, de pe raza județului Brașov, care are ca obiect de activitate comercializarea materialelor lemnose.

Publicitate

Cu această ocazie s-a constatat că, în perioada 6-7 octombrie a.c., societatea a emis în mod fictiv un număr de două avize de însoțire a materialelor lemnoase, pentru o cantitate totală de 136 m.c. cherestea rășinoase, în realitate transporturile nefiind efectuate, iar materialele lemnoase nu au ajuns la destinație și nu au fost recepționate de către societățile destinatare.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de ”fals informatic”, urmând ca cercetările să fie continuate în cadrul unui dosar penal.

Totodată, în urma verificărilor efectuate și a comparării stocurilor faptice cu stocurile existente în aplicația SUMAL 2.0, a reieșit că societatea nu deținea toată cantitatea de material lemnos înregistrată în sistemul informatics. Mai mult, s-a constatat că, la data de 7 iulie a.c., societatea a expediat material lemnos fără a emite aviz de însoțire în acest sens.

Publicitate

La finalizarea cercetărilor, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale în valoare totală de 11.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității totale de 24,5 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 22.700 lei.

politia material lemnos

politia material lemnos

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes