Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Festivitate de absolvire on line la Şcoala Profesională Kronstadt

Publicat

pe

Prima şcoală profesională în sistem dual din România a sărbătorit ieri cea de-a şaptea generație de absolvenţi, care îşi vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit.

Publicitate

Şi pentru că actuala situaţie cauzată de pandemie nu permite organizarea unui astfel de eveniment într-un cadru formal, elevii, părinţii, cadrele didactice, reprezentanţii companiilor partenere şi primarul George Scripcaru s-au întâlnit pe platforma ZOOM pentru festivitatea de absolvire.

Cei peste 200 de elevi au beneficiat de aceleaşi momente solemne şi de bucurie ca şi elevii din seriile anterioare, doar că manifestarea bucuriei şi a satisfacţiei pe care o are orice absolvent s-a derulat on-line şi nu prin prezenţa fizică la eveniment.

Primarul George Scripcaru i-a felicitat pe absolvenţi, atât pentru alegerea făcută, când au ales să studieze la SPGK, cât şi pentru faptul că imediat după absolvire se vor angaja într-una din companiile  partenere.

Publicitate

„Vă multumesc ca suntem şi în acest an împreună, mai ales având în vedere restricţiile impuse de pandemie. Din acest punct de vedere vreau să vă felicit pe toţi, elevi şi profesori, că aţi reuşit să parcurgeţi încă un an de pregătire şi de activitate. Vreau să va spun că trebuie să mergem înainte, să fim optimişti şi să trecem peste toate problemele cu care ne confruntăm şi să gândim că viaţa trebuie să meargă înainte. Îi felicit pe toţi elevii care au parcurs acest ciclu de învăţământ.

Sunteţi o şcoală adaptată la necesităţile actuale şi care răspunde unor criterii stabilite de piaţa muncii. Din acest punct de vedere le spun tuturor elevilor de la Şcoala Kronstadt că nu au greşit când au ales să studieze la această şcoală, că au ales să își facă un rost în viaţă şi că această alegere a fost cea mai bună soluție pentru ei și pentru familiile lor. Mă bucur că eu sunt primarul municipiului Braşov astăzi şi sunt contemporan cu dumneavoastră, elevii, cu partenerii din companiile private, cu părinţii, şi vă urez tuturor mult succes în ceea ce faceţi în viaţa de zi cu zi. Să ştiţi că suntem aproape de voi“, a declarat primarul George Scripcaru.

Toate cele 7 generaţii de absolvenţi, atât proaspeţii absolvenţi în curs de angajare, cât și absolvenții actualmente angajați ai companiilor, sunt dovada faptului că sistemul de învăţământ profesional dual, aplicat cu seriozitate, la standarde înalte, este o soluţie care garantează tinerelor generaţii o educaţie solidă şi un viitor sigur.

  • Absolvenți generaţia 1 (2014): 111 din care au fost angajaţi 104 (94%)
  • Absolvenţi generaţia 2 (2015): 110 din care 103 au fost angajaţi (94%)
  • Absolvenţi generaţia 3 (2016): 77 din care 77 au fost angajaţi (100%)
  • Absolvenţi generaţia 4 (2017): 126 din care 116 au fost angajaţi (92%)
  • Absolvenţi generaţia 5 (2018): 211 din care 206 au fost angajaţi (98%)
  • Absolvenți generația 6 (2019): 209, din care toți au fost angajați (100%)
  • Absolvenți generația 7 (2020): 200 care vor primi oferte de angajare (100% )

Scurt istoric SPGK

Una dintre cele mai notabile realizări ale sistemului naţional de educaţie este înfiinţarea, în anul şcolar 2012-2013, la Braşov, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, instituţie ce reprezintă un model pentru ceea ce înseamnă procesul de relansare a învăţământului profesional şi tehnic.

Publicitate

Companii membre ale Clubul Economic German, împreună cu Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Şcolar Brașov au hotărât, în primăvara anului 2012, crearea unei şcoli care să funcţioneze având ca model sistemul dual german. Astfel, în data de 17 septembrie 2012 şi-a deschis porţile prima prima şcoală profesională în sistem dual.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes