Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Fenomenul cerșetoriei ia amploare la Brașov. Ca să câștige bani din mila oamenilor, mulți pozează în persoane cu handicap. Câți bani câștigă zilnic un cerșetor

Publicat

pe

Nu mai este pentru nimeni o surpriză faptul că cerșetoria s-a transformat într-o afacere profitabilă. La Brașov, fenomenul a luat atât de mare amploare încât indivizii vin chiar și din alte județe ca să strângă bani din mila trecătorilor. Mai grav este că mulți și-au făcut o obișnuință din a poza în persoane cu handicap, iar autoritățile nu reușesc să stopeze problema, anunță stirilekanald.ro.

În fața unui cimitir din Brașov, un bărbat care stă într-un scaun rulant pozează în victimă în speranța că va impresiona trecătorii. Dar odată ce primește pomană, handicapul lui pare că se vindecă prin minune. El se ridică în picioare și își pune în plase lucrurile primite de la oameni.

În centrul orașului, în schimb, pare că se duce o luptă pentru teritoriu. O bătrână și un bărbat care pare să aibă probleme locomotorii dau impresia că nu mai au loc unul de celălat. A urmat un șir lung de înjurături, iar de pe margine niciun trecător nu a îndrăznit să intervină.

Ne mutăm în zona gării din Brașov, unul dintre locurile tranzitate zilnic de sute de localnici și turiști. Ne iese în cale un adolescent de 14 ani care are în mână o pungă cu substanțe halucinogene. Stă într-un sat care se află la 30 de kilometri de oraș și face zilnic naveta ca să câștige bani din mila oamenilor.

Publicitate

Discuție reporter – cerșetor:

„Reporter: Ceri de la oameni pe stradă?

Cerșetor: Da.

Reporter: Și îți dau oamenii?

Cerșetor: Da.

Reporter: Și câți bani faci tu zilnic?

Cerșetor: Fac vreo 65 – 60 de lei.

Reporter: 60 de lei în fiecare zi?

Cerșetor: Da.

Reporter: Câți ani ai?

Cerșetor: 14.

Reporter: Familia ta unde e?

Cerșetor: Familia mea e pe la gară”.

Fenomenul cerșetoriei a luat amploare la Brașov. Aici ajung zilnic zeci de oameni care îi storc de bani pe cei care le ies în cale. Îmbrăcați cât mai sumar, cu haine murdare și mimând anumite probleme de sănătate, cerșetorii reușesc să strângă mici averi.

„Cam tot orașul e plin de cerșetori. Sunt cam întinși peste tot și e dizgrațios când îi vezi. Te întâlnești cu ei la orice pas, ba dorm pe bănci și fac mizerie”, a spus o brașoveancă.

„Dacă ar putea cineva să aibă grijă de ei, să îi ia, să îi ducă undeva. Nu știu ce să zic. Poliția dacă îi amendează credeți că se întâmplă ceva? Nu cred că nu plătesc. Și se întorc, nu? Da, normal, mereu”, a completat o altă brașoveancă.

De mule ori, polițiștii îi amendează pe cei care cerșesc în oraș, dar oamenii legii nu pot face mai mult decât să dea niște amenzi care nu sunt niciodată plătite.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes