Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Feline care cu greu pot fi văzute de om au fost filmate în Piatra Craiului. Râşul şi pisica sălbatică, în mediul lor natural

Publicat

pe

Pisici mai mari sau mai mici, dar foarte frumoase, într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. Frumoasele feline, un râs și o pisică sălbatică, au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Național Piatra Craiului.

Publicitate

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fine și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

Animal solitar, care vânează mai mult noaptea, pisica sălbatică are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări. Pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă la 70 de centimetri lungime, iar lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.

Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Publicitate

Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Sursa Video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului

Publicitate
feline piatra craiului

feline piatra craiului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes