Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Enigma Spitalului COVID din Brașov. 12 milioane de lei cheltuite pentru un singur pat în plus?

Publicat

pe

Autoritățile promit că în data de 21 august vom avea un nou spital modular pentru pacienții cu cazuri grave de COVID 19. Acesta va fi la Brașov, lângă Spitalul Județean. Aici încă sunt lucrări ample, muncitorii spun că lucrează non stop, iar Raed Arafat promite că dacă spitalul va fi gata la timp, acesta va fi utilat în maximum două zile.

Spitalul a fost promis de Consiliul Județean încă de la începutul pandemiei. După primele promisiuni, ar fi trebuit finalizat încă de acum două luni, însă lucrarea a început foarte târziu, aproape de data la care ar fi trebuit să fie terminat.

Spitalul modular de la Brașov va avea 28 de paturi de terapie intensivă, pentru început doar 14 complet utilate, pentru cazuri severe, și restul pentru cazuri mai ușoare. Concret, pare să nu fie aproape nimic nou, asta pentru că autoritățile spun că aici se vor muta paturile deja existente. La Brașov sunt 13 paturi de terapie intensivă complet utilate, deci va fi unul singur în plus doar.

Autoritățile promit că spitalul modular realizat din containere metalice va fi gata pe 21 august, iar în două zile va fi complet echipat. Asta pentru că există deja aparatura. În privința cadrelor medicale, se speră să se găsească medici, iar pe lângă ei să fie rezidenți care termină acum facultatea sau sunt în ultimul an.

Publicitate

Spitalul modular este finanțat din bani de la Consiliul Județean Brașov și a costat aproape 12 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes