Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO EMOŢIONANT / Cum au fost salvaţi doi ursuleţi orfani în Piatra Craiului. De frică un pufos s-a căţărat în copac, iar salvatorii s-au urcat după el

Publicitate

Publicat

pe

Ieri după-amiază un turist a semnalat la serviciul 112 prezenţa a doi pui de urs în zona Cheile Dâmbovicioarei. Imediat în zonă s-au deplasat rangerii de la Parcul Naţional Piatra Craiului, un reprezentant de la Garda de Mediu Argeş şi Jandarmii de la Postul Montan Rucăr.

Publicitate

Cum în zonă nu a fost semnalată prezenţa ursoaicei. iar unul dintre pui părea să fie foarte slăbit, s-a luat decizia capturării acestora.

In continuare, au fost duşi la un cabinet veterinar din zonă pentru a fi evaluaţi şi stabilizaţi. Din informaţiile oferite de medicul care i-a tratat, erau deshidrataţi li slăbiţi, deci probabil erau despărţiţi de ursoaică de cateva zile.

Astazi au fost preluaţi de specialiştii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita, care este singurul centru din România dedicat puilor orfani de urs şi al cărui scop final este reintroducerea lor în mediul natural.

Publicitate
video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes