Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Elicopterul SMURD din Brașov a intervenit pentru salvarea unei turiste care s-a accidentat la schi, în Sinaia

Publicat

pe

Publicitate

Misiune de salvare dificilă pentru salvamontiștii din Prahova. O turistă care se afla la schi, în masivul Bucegi, s-a accidentat și și-a fracturat un picior. Pentru că femeia nu mai putea să coboare singură de pe munte, ea a sunat la 112 ca să ceară ajutor.

Două echipe de salvamontiști, din Prahova și Sinaia, au plecat în căutarea ei. Când au ajuns la victimă, salvatorii montani au realizat că fractura suferită de femeie era destul de gravă, iar coborârea muntelui pe jos ar fi fost dificilă și de durată. Așa că au cerut ajutorul elicopterului SMURD din Brașov.

Misiunea de recuperare a turistei a fost spectaculoasă. În imaginile filmate de salvamontiști se poate observa că victima a fost extrasă de pe munte cu ajutorul unui troliu. Atât femeia, cât și unul dintre salvatorii montani au fost legați sfoara prinsă de elicopterul SMURD și duși până la cota 1400, din Sinaia. Acolo turista a fost preluată de salvatori și a fost dusă către un echipaj SMURD care a transportat-o la spital.

„O turistă ce practica schiul de tură, a suferit o fractură de maleolă, pe Valea Vânturisului. În vederea asigurării unei evacuări rapide a persoanei accidentate, Dispeceratul Județean Salvamont Prahova a hotărât solicitarea elicopterului de la POA Brașov. Turista a fost evacuată prin troliere, evaluată în cabinetul medical de la Baza Salvamont Cota 1400 și transportată la Spitalul Județean Brașov. La misiune au participat salvatori montani de la Salvamont Prahova și Salvamont Sinaia. Mulțumim echipajului elicopterului 336”, au declarat reprezentanții Salvamont Prahova.

Publicitate

La nivel național, salvamontiștii din toată țara au primit ieri 90 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență. În cazul acestor intervenții au fost salvate 93 persoane, dintre acestea 38 fiind predate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD, iar două cazuri au fost predate către elicopterul SMURD pentru transport la spital.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes