Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Elicopterul care a aterizat forțat în București ar putea ajunge la Brașov pentru expertiză. După incident acesta a fost dus pe propriile roți până în Otopeni

Publicat

pe

Elicopterul militar american care a aterizat în Piața Charles de Gaulle din Capitală a fost transportat la baza aeriană Otopeni.

Elicea elicopterului a fost demontată și aparatul de zbor a fost tractat de un utilaj specializat în manevrarea aparatelor de zbor și a mers pe propriile roți, potrivit Digi24.ro. Aparatul va fi transportat la unul dintre institutele de expertiză de la Bacău sau Braşov, conform unor surse citate de Antena 3.

Inițial, autoritățile anunțaseră că aeronava va fi dusă direct la baza Mihail Kogălniceanu, pentru expertiza tehnică.

Incidentul va fi anchetat de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Forţelor Aeriene Române şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

Publicitate

A fost deschis și un dosar penal, ce va fi instrumentat de Parchetul Militar Bucureşti.

Amintim că joi dimineață un elicopter a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din Capitală.

Elicopterul care aparținea armatei americane zbura la circa 300 de metri altitudine, într-un zbor de antrenament cu alte șase elicoptere, în vederea ceremoniei din 21 iulie, în Piața Arcului de Triumf.

Pilotul nu a mai putut controla aeronava și a fost nevoit să aterizeze de urgență pe șosea. Doi polițiști prezenți în intersecție au intervenit rapid și au oprit circulația.

Nimeni nu a fost rănit, însă elicopterul a dărâmat mai mulți stâlpi de electricitate, care au căzut pe mașini.

Elicopter  NATO #BlackHawk, Aterizare De Urgenţă În Bucureşti.
play-sharp-fill

Elicopter NATO #BlackHawk, Aterizare De Urgenţă În Bucureşti.

Ce model este şi cât costă elicopterul aterizat în sensul de la Aviatorilor
Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, introdus în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere.

Potrivit Wikipedia, preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes