Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Elevii din Braşov vor avea lapte şi corn eco, de la producători locali

Publicat

pe

Municipalitatea a decis ca anul acesta ca în pachetul „Cornul și laptele“, acordat preșcolarilor și elevilor din Municipiul Brașov, să primeze calitatea produselor, care să fie ecologice și furnizate de producători locali.

Cel puțin 10% dintre produse trebuie să fie certificate ECO, cel puțin 30% trebuie să provină de la producători locali, fermieri, cooperative și asociații și sunt încurajate livrările directe, de la producător la consumator, nefiind acceptate oferte care implică mai mult de 2 operatori economici pe lanțul de aprovizionare.

„Primăria Brașov a lansat licitația pentru produsele din programul «Cornul și laptele». Este primul an în care acest program se desfășoară sub tutela Primăriei Municipiului Brașov, iar obiectivul pentru acest an este ca produsele să provină din surse de încredere, să fie produse eco și să fie de la producători locali. Tocmai de aceea, criteriile de atribuire prevăd ca minimum 10% dintre produse să fie eco iar acestea să provină de la producători locali, cooperative sau asociații. Un alt aspect demn de menționat în ceea ce privește acest caiet de sarcini este că pentru prima oară ponderea în alegerea furnizorului este reprezentată și de calitatea produselor, nu doar de prețul cel mai mic. Astfel că în stabilirea câștigătorului se va ține cont 50% de criteriul prețul cel mai mic, iar 50% de calitatea produselor pe care furnizorul le oferă“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În caietul de sarcini pentru achiziția produselor lactate, de panificație și a merelor destinate programului „Cornul și laptele“, primăria a ales să acorde 50% din punctajul maxim criteriilor de calitate și doar 50% prețului mai mic, față de 90% preț – 10% calitate la licitațiile din anii anteriori, care erau organizate de consiliile județene.

Publicitate

Din cele 50 de puncte acordate pe criterii de calitate, un maxim de 20 de puncte se poate obține dacă ofertantul are mai mult de 25% dintre produse obținute din producție ECO.

Lanțul de aprovizionare are o pondere de 10 puncte, iar punctajul maxim se acordă producătorului care livrează direct beneficiarului, întreaga cantitate de produse.

Tot la capitolul calitate, se acordă punctajul maxim, de 20 de puncte, ofertantului care achiziţionează produse cu o pondere peste 50% de la producători locali, fermieri, cooperative şi asociaţii.

Caietul de sarcini pentru licitație a fost încărcat în SICAP și așteaptă validarea pentru publicare.
Pentru a fi considerați „producători locali“, distanţa maximă dintre exploataţia de origine a produselor şi punctul de comercializare nu trebuie să depăşească 75 km.

Produsele obţinute din producţii ecologice sunt acele produse care respectă Regulamentul (CE) nr. 834/2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, respectiv produsele care poartă o etichetă ecologică naţională sau europeană.

Produsele eco și care provin de la producătorii locali au prioritate în programul Cornul și laptele
play-sharp-fill

Produsele eco și care provin de la producătorii locali au prioritate în programul Cornul și laptele

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes