Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Duminică, alți 127 brașoveni au fost amendați pentru că nu purtau mască în zonele aglomerate

Publicat

pe

Publicitate

Activitățile ample desfășurate în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, au continuat și în cursul zilei de 09 august 2020, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, printre prioritățile echipelor de verificare aflându-se și mijloacele de transport în comun.

La activitățile desfășurate ieri, 09 august a.c., au fost angrenate peste 200 de forțe de ordine, care au verificat 375 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 90 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 52 de contravenții pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 553/2020.

Publicitate

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 30.000 lei.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precauția, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, dezinfectarea/igienizarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri esențiale de respectat de către fiecare dintre noi.

Siguranța și sănătatea cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că, activitățile de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă vor avea caracter permanent.

Vă reamnintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes