Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Drumul disperării șoferilor, la Predeal: „Este bătaie de joc. Suntem în secolul 21?”

Publicat

pe

Publicitate

După ce se distrează pe pârtiile din Predeal, turiștii care ajung în stațiune sunt obligați ca la întoarcerea spre casă să meargă pe un drum care arată ca după bombardament. Autoritățile au introdus sensul unic pentru accesul către domeniul schiabil și parcări, iar la plecare șoferii sunt nevoiți să circule cu mașinile pe o șosea de aproximativ 2 kilometri, care este plină de gropi uriașe. În unele zone, odată cu topirea zăpezii, pare că și asfaltul s-a evaporat.

„Stațiune montană, plină de turiști, că sunt români, sunt străini, nu contează, dar este bătaie de joc. Suntem în secolul 21? Că eu nu mai știu. O simplă trecere cu mașina pe aici înseamnă pentru mine să merg mâine în service, musai pentru că să îi fac totuși o revizie că nu știi, mai cedează un pivot, mai una alta”, ne-a spus un șofer

„Suntem din București, am venit în vacanță și sincer nu mă așteptam ca drumul să arate așa. Am mai fost și în anii trecuți, mă așteptam să se fi schimbat ceva, dar arată mai rău, din ce în ce mai rău. O să am probleme cu bucșile, ce depinde de articulațiile mașinii, suspensii. E strigător la cer”, a spus un alt șofer.

Dacă pe parcursul iernii mașinile au circulat fără probleme pentru că drumul era acoperit de zăpadă, acum șoferii văd adevăratul dezastru. S-a ajuns aici după ce în zonă au fost făcute lucrări la canalizare și la conductele de apă. Șantierul a fost deschis în toamnă, dar lucrările au fost sistate odată cu venirea iernii. Cum în sezonul rece nu se poate turna asfalt, drumul a fost lăsat de izbeliște. Autoritățile promit acum remedierea problemelor.

Publicitate

„Este prins în programul de asfaltare, trebuia asfaltat de anul trecut, din păcate a fost întârziat de compania care face investiții în oraș, în sistemul de apă și de canal. S-a lucrat în toamnă până către iarnă cât a permis vremea. După aia s-au întrerupt lucrările, acum se reiau. Vremea s-a îmbunătățit. Cred că undeva la sfârșitul lunii mai va începe asfaltarea. Nemaifiind foarte aglomerat, pe strada cu sens unic, intrarea la teleferic, îi vom da drumul în ambele sensuri. Schimbarea se va întâmpla nu weekend-ul ăsta care vine, weekend-ul celălalt. Weekend-ul ăsta mai ninge, dacă dă zăpada e greu de circulat în ambele sensuri”, a declarat viceprimarul stațiunii Predeal, Marius Mateescu.

Momentan nimeni nu știe însă când va fi reabilitat complet drumul și când vor putea să circule șoferii în condiții demne de secolul 21.

Drum distrus Predeal
play-sharp-fill

Drum distrus Predeal

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Geo

    30 martie, 2022 at 4:21 pm

    Hai mai stati si la voi acasa ,ca i mai bine la bucuresti

  2. Barbu Gh.

    30 martie, 2022 at 8:09 pm

    Păi să nu mai vină și gata. Chiar, nu din Predeal este zece facultăți de Văsâi????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes