Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Drumarii din Brașov spun că iarna nu îi va lua prin surprindere. Peste 60 de utilaje sunt pregătite pentru a interveni în caz de lapoviță și ninsoare

Publicat

pe

Se anunță un weekend friguros, în toată țara, iar meteorologii spun că în zonele montane am putea avea parte de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pentru ca șoferii să poată circula în siguranță pe șosele, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au pregătit peste 60 de utilaje de deszăpezire, dotate cu lamă și răspânditor de sare.

Publicitate

Utilajele vor fi scoase pe traseu pentru a interveni, în special în zonele montane, atât preventiv cât și în caz de lapoviță și ninsori. În depozitele DRDP Brașov au fost pregătite aproximativ 13.000 de tone de sare și peste 360 de tone de clorură de calciu.

„Având în vedere că ne așteptăm la o scădere a temperaturilor, mai apropiate de specificul perioadei, am început să pregătim utilajele specifice sezonului rece pentru a acționa în caz de nevoie. Ne-am pregătit cu stoc de material antiderapant pentru orice s-ar putea întâmpla în acest weekend. Sperăm totuși să nu fie precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu toate că temperaturile vor scădea și vântul va avea intensificări”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Drumarii spun că iarna nu îi va lua prin surprindere și că vor putea interveni la orice ora pentru a asigura condiții confortabile și sigure de trafic, indiferent de condițiile meteo. Reprezentanții DRDP Brașov îi îndeamnă pe șoferi să evite circulația în zonele afectate de fenomene meteo specifice perioadei dacă nu au mașinile echipate cu anvelope de iarnă și să adapteze stilul de condus la condițiile de trafic.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes