Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Dragoste mare, de Dragobete, în Munţii Bucegi. Doi corbi „pupăcioşi”, surprinşi de camera video în timp ce „îşi fac declaraţii de dragoste”

Publicat

pe

Doi corbi surprinși în Parcul Natural Bucegi își făceau „declarații” de dragoste ierii, 24 februarie, de Dragobete. În imagini se poate observa cum aceștia devin „pupăcioși”. 

Publicitate

În funcţie de regiune, Dragobetele se mai numeşte „Cap de primăvară”, „Sântion de primăvară”, „Ioan Dragobete”, „Drăgostiţele”, „Năvalnicul”, „Logodna sau însoţitul paserilor”. Sărbătoarea este specifică zonei de sud a ţării.

În țara noastră, Dragobetele, care păstrează unele atribuţii ale zeului dragostei în mitologia romană, Cupidon, este patron al dragostei şi bunei dispoziţii.

Corbul comun, de asemenea cunoscut sub numele de Corbul nordic, este o pasăre cântătoare mare, în întregime neagră. Găsit în întreaga emisferă nordică, este cea mai întâlnită dintre toate ciorile.

Publicitate

Există cel puțin opt subspecii ale corbului. Este una dintre cele mai mari două ciori, alături de Corbul Thick-Billed, și este probabil cea mai grea pasăre cântătoare.

La maturitate corbul comun are între 56 și 69 cm în lungime, cu greutăți înregistrate variind de la 0,69–1,63 kg. Corbul comun de obicei trăiește aproximativ de la 10 la 15 ani în sălbăticie, cu toate că unele exemplare au fost înregistrate cu durata de viață de până la 40 de ani.

Păsările tinere pot călători în stoluri, dar mai târziu vor avea propriul teritoriu.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare.

Credit video: Traian Popescu, ranger în cadrul Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes