Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Dr. Andreea Moldovan, la 24 ore după vaccinul anti-COVID: „Mă simt foarte bine. A fost unul dintre vaccinurile cel mai puțin dureroase dintre cele primite în ultima perioadă”

Publicat

pe

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov a primit vaccinul antiCovid în urmă cu 24 de ore. Medicul Andreea Moldovan spune că se simte bine bine după vaccinare și nu are niciun fel de reacții adverse. „Sunt mulțumită și împăcată că am făcut acest vaccin”, a declarat medicul, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

video
play-sharp-fill

„Mă simt foarte bine. A fost unul dintre vaccinurile cel mai puțîn dureroase dintre cele primite în ultima perioadă. Nu am niciun fel de reacții adverse, iar acea senzație de mulțumire persistă și vă persista o perioadă mare (…) pentru că fac ceva pentru mine și pentru a-i proteja pe cei din jur. Și eu și colegii mei care s-au vaccinat suntem foarte mulțumiți și împăcăți că am făcut acest vaccin. Nu au apărut nici la ei reacții adverse. E incredibil ce se întâmplă. E o încaracătură emoțională mult mai mare pentru că știm unde poate să ducă (infecția cu COVID-19 -n.r.). Faptul că după atâtea luni de muncă avem un liman, e foarte liniștitor”, a afirmat directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Potrivit medicului, comparativ cu celelelate vaccinuri făcute în copilărie, dar și cu cele din ultima perioadă, vaccinurile antiCovid sunt „un mare plus și un pas înainte din punct de vedre tehnologic”, riscul de reacții adverse fiind mult mai mic.

„Pot apărea reacții adverse locale, tip durere sau endem (…), dar comparativ cu boala asunt aboslut insignifiate”, a spus Andreea Moldovan.

Publicitate

Persoanelor care privesc cu scepticism capmpania națională de vaccinare antiCovid, medicul le-a transmis următorul mesaj: „Să studieze surse medicale de informare. Sunt și pe site-ul Guvernului informații acum, studii bazate pe date științifice (…) Nu l-am face (vaccinul – n.r.) dacă n-am fi siguri că vaccinul protejează. Urmează rapelul după prima vaccinare la 21 de zile, iar mai apoi, e nevoie de încă o perioadă de 7 zile de la al doilea vaccin pentru a deveni imuni”.

Sursa: Realitate PLUS
Video: Realitatea PLUS

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes