Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Două turiste din Israel au rămas blocate într-o zonă abruptă din munții Făgăraș, la peste 2100 de metri altitudine. Misiunea de salvare a durat mai bine de 7 ore

Publicat

pe

Publicitate

De o misiune extrem de dificilă au avut parte salvamontiștii și jandarmii montani din județul Brașov. Ei au fost solicitați să intervină pentru salvarea a două turiste din Israel care au rămas blocate pe un perete abrupt, situat la o altitudine de aproximativ 2100 metri în zona Fereastra Mică, între Vârful Slănina și Vârful Gălășescu.

După ce tinerele au sunat la 112 să ceară ajutor, echipele de jandarmii montani din cadrul Postului Montan Sâmbăta, împreună cu colegii salvamontiști din Victoria, au plecat în misiunea de salvare. După o ascensiune de peste 3 ore, cele două israelience au fost găsite fără probleme de sănătate, dar foarte speriate și în imposibilitatea de a se mai deplasa, având în vedere atât vremea, cât și dificultatea zonei.

„Echipele de intervenție le-au asigurat și le-au coborât din zona periculoasă, reușind ca după aproximativ 4 ore să le aducă în siguranță deplină la baza masivului. Vremea nefavorabilă, dificultatea traseului unde au fost găsite, riscurile la care au fost expuși atât salvatorii, cât și turistele, durata intervenției, au făcut ca întreaga acțiune să fie una dificilă, dar ne bucurăm că experiența și buna coordonare între cele două echipe au condus spre un final fericit”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

În total, misiunea de salvare a durat mai bine de 7 ore, dar cele două turiste au fost aduse în siguranță la baza muntelui, iar de acolo și-au continuat drumul către locul unde erau cazate.

Publicitate

Jandarmii montani le recomandă turiștilor care aleg să plece pe traseele montane să fie echipați corespunzător, să cunoască traseul pe care-l aleg, să se deplaseze doar pe trasee marcate și să se informeze în legătură cu condițiile meteo.

Turiste salvate de pe munte
play-sharp-fill

Turiste salvate de pe munte

sursa foto-video: Jandarmeria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes