Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Două minore au sunat la Poliţie pentru a spune că au fost răpite. Oamenii legii au constatat cu totul altceva

Publicat

pe

Peste 80 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali braşoveni au fost mobilizaţi pentru găsirea a două tinere, după ce una dintre ele a sunat la 112 şi a anunţat că ea şi prietena ei au fost obligate de doi bărbaţi să urce în maşina lor, care a plecat într-o direcţie necunoscută. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cele două au sunat la 112 ”pentru amuzament”, de pe un telefon mobil cu cartelă funcţională, pe care îl găsiseră pe stradă.

Publicitate

Conform datelor furnizate, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “lipsire de libertate în mod ilegal” după ce duminică seară, în jurul orei 19.30, o tânără a sunat 112, reclamând că, în timp ce se afla într-un parc situat pe raza localităţii Tărlungeni din judeţul Braşov, „atât ea, cât şi o altă tânără, ar fi fost constrânse de către două persoane de sex masculin necunoscute, să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu care s-ar fi deplasat spre o locaţie necunoscută”.

După primirea apelului, 74 de poliţişti, patru jandarmi şi trei poliţişti locali au plecat n căutarea fetelor. Astfel, au fost constituite echipe operative complexe, formate din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, Secţia 1 Poliţie Rurală Feldioara, Poliţia Municipiului Braşov – Biroul de Investigaţii Criminale, Biroul Rutier, Secţiile 1-5 Poliţie, Poliţia Municipiului Săcele, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au fost formate, pe şosele, filtre rutiere pentru depistarea şi identificarea vehiculului în cauză.

„În urma activităţilor procedurale desfăşurate, poliţiştii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov, iar din cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că acestea ar fi găsit pe raza localităţii de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcţională şi l-ar fi utilizat efectuând, pentru amuzament mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate”, mai transite poliţia judeţeană Braşov.

Publicitate

În urma anchetei a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie.

În ceea ce priveşte dosarul penal deschis în urma apelului, va fi propusă soluţie legală la finalizarea anchetei, precizează sursa citată.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes