Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Doi turiști din Olanda au rămas blocați în masivul Făgăraș. Ei și-au petrecut noaptea pe munte, într-o zonă foarte periculoasă

Publicat

pe

Aventura pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru doi turiști din Olanda. Bărbații au ajuns pe un traseu din Valea lui Stan, din masivul Făgăraș, au rămas blocați într-o zonă periculoasă și au rămas acolo peste noapte. În acel loc nu este semnal, așa că turiștii nu au putut să alerteze autoritățile.

Publicitate

După ce au petrecut noaptea pe munte, cei doi olandezi au început să țipe după ajutor în speranța că cineva îi va auzi. Au avut mare noroc pentru că prin apropiere a trecut un bărbat care era în drumeție și el a fost cel care a sunat la 112.

Mai multe echipe de salvamontiști din Argeș au plecat în căutarea celor doi turiști din Olanda. A fost alertat și elicopterul SMURD din Brașov, dar aparatul de zbor nu s-a putut apropia de peretele foarte abrupt unde se aflau victimele și salvatorii montani, așa că extragerea nu s-a reușit din prima încercare.

Elicopterul s-a întors la bază pentru a alimenta, iar la bord a urcat și Ciprian Lolu, de la Salvamont Zărnești, unul dintre cei mai experimentați alpiniști și salvamontiști români. Aparatul de zbor s-a întors în zona unde se aflau cei doi olandei, iar salvamontistul brașovean s-a pregătit pentru trolierea turiștilor.

Publicitate

Cei doi bărbați au fost legați de frânghii și ridicați cu elicopterul și duși în siguranță în zona Arefu. Turiștii erau teferi, nu au suferit nicio accidentare, dar s-au temut pentru viețile lor după ce au petrecut ore bune singuri, pe munte.

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se mai aventureze pe traseele periculoase, fără a anunța serviciile salvamont, dar și apropiații. Pe munte sunt zone unde semnalul de telefonie mobilă este foarte slab sau nu există, astfel că în caz de pericol ei nu pot cere ajutor.

salvamont

salvamont

 

sursa video: Salvamont Argeș

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes