Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Doi turiști au rămas blocați în masivul Bucegi, încă de seara trecută. Salvamontiștii din Bușteni au început misiunea de căutare

Publicat

pe

Publicitate

Misiune contracronometru a salvamontiștilor din Bușteni și Prahova pentru găsirea a doi turiști care au rămas blocați pe munte, încă de seara trecută. Intervenția este una foarte dificilă, mai ales din cauza condițiilor meteo din masivul Bucegi. Vântul suflă cu putere, la această oră, iar temperatura este destul de scăzută, astfel că salvatorii montani se chinuie să ajungă la turiștii rătăciți cât mai repede.

Reprezentanții Salvamont Bușteni spun că tinerii au rămas blocați pe versantul sud-estic al muntelui Costila. Ieri dimineață, cei doi au urcat pe Brâna Aeriană și, fără să cunoască prea bine zona, au vrut apoi să meargă la Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman. Au intrat pe BMC spre Valea Albă, dar când au ajuns la Blidul Uriașului, au încercat să coboare direct spre Valea Albă.

„În scurt timp s-au blocat și au petrecut noaptea sub cerul liber, în condiții meteorologice deloc favorabile (ploaie, vânt puternic și temperatura sub 5 grade Celsius). Cu toate acestea nu au sunat după ajutor, decât atunci când s-a luminat de ziuă și au văzut ca este imposibil să coboare singuri”, au declarat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes