Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Doi cerbi, surprinşi în timp ce îşi măsurau forţele, în Munţii Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Doi cerbi au fost filmați în timp ce simulau o luptă în zăpadă. Doar trei luni îi mai despart de momentul în care cârdurile formate în toamnă se vor destrăma.

Imaginile cu tinerii cornuți care își testează puterile, în joacă, au fost postate de Regia Națională a pădurilor pe pagina de Facebook Romsilva, transmite adevarul.ro.

„Cerbii, care se bucură și de prima zăpadă de anul acesta, au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei sălbatice instalată în teren de Traian Popescu, ranger la Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi”, se arată în descrierea care însoțește imaginile.

Cerbul, un erbivor care, la origine, a fost un animal de joasă altitudine, a fost împins treptat de civilizaţie către altitudini tot mai mari.

Publicitate

Este întâlnit acum în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

„În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, explică Romsilva.

Masculii au greutatea cuprinsă între 180 şi 300 de kilograme, pe când femelele au doar 90 -150 de kilograme.

Situat în centrul țării, Parcul Natural Bucegi este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

În noiembrie 2022, camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Piatra Craiului au surprins, în perioada în care se formează cârdurile, doi cerbi tineri care-și măsoară forțele lângă o băltoacă din pădure.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes