Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Documentar al premiatei regizoare canadiene Jennifer Abbot, în deschiderea Alpin Film Festival din Brașov

Publicat

pe

Foto: Miklos Csaszar

Cea de-a şasea ediţie a Alpin Film Festival, care se desfăşoară anul acesta în cadrul Forumului Oraşelor Verzi, a fost deschisă, marţi seara, cu proiecţia documentarului premiatei regizoare canadiene Jennifer Abbott „The Magnitude of All Things”, despre efectele schimbărilor climatice şi vernisajul expoziţiei fotografice AGERPRES, care propune publicului să descopere Braşovul vechi, dar şi noi imagini din natură, surprinse de fotoreporterii Agenţiei.

Alpin Film Festival, unicul eveniment cinematografic autohton dedicat culturii şi civilizaţiei montane, aduce pe marile ecrane o selecţie de peste 50 de filme din întreaga lume, conferinţe şi o serie de invitaţi internaţionali şi autohtoni, expoziţii de fotografie şi ateliere pentru copii şi adulţi, precum şi pentru persoane cu dizabilităţi.

„Sunt bucuros că majoritatea evenimentelor debutează cu AGERPRES, care este prezent alături de Alpin Film Festival, de data aceasta cu o expoziţie extraordinară, care poate fi văzută la Mall Coresi. Surpriza mare pe care AGERPRES a pregătit-o braşovenilor este că au găsit imagini vechi ale Braşovului, din arhiva Agenţiei – ceea ce este formidabil şi, deci, ei pot să descopere poze inedite, pe care nu le ştiu, împreună cu alte poze minunate din natură, făcute de reporterii AGERPRES”, a declarat preşedintele Alpin Film Festival, Dan Burlac.

Evenimentul marchează inclusiv o premieră legată de locaţiile în care se desfăşoară, în cadrul acestui festival de film, 18 dintre cele 35 de documentare aflate în cele două competiţii, internaţională şi naţională, urmând să fie difuzate la Cinematograful Astra, care în ultimii 20 de ani a fost închis publicului, potrivit Agerpres.ro.

Publicitate

Acesta reintră, astfel, în circuitul instituţiilor culturale braşovene după două decenii de când au rulat ultimele filme aici şi după o investiţie a municipalităţii de 11 milioane de lei, pentru renovare şi modernizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes