Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Discursul lui Vladimir Putin, la parada dedicată zilei de 9 mai: Occidentul se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea

Publicitate

Publicat

pe

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat la Moscova în prezența lui Vladimir Putin, care a apărut în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea.

Publicitate

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul „se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea”, informează Reuters.

Putin şi-a începutul discursul anual cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare ce are loc în Piaţa Roşie, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

„În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbass pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. (..) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul”, a spus el.

Publicitate

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

„Astăzi, în zilele acestea, luptaţi pentru oamenii noştri din Donbas, pentru securitatea ţării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea şi puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă. (…) Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioşi, că suntem urmaşii lor şi este datoria noastră să menţinem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenţi şi să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă.  În ciuda tuturor diferenţelor în relaţiile internaţionale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunităţii internaţionale.

În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră”, a afirmat Vladimr Putin.

„Pericolul creşte în fiecare zi. Rusia a respins aceste agresiuni prin acţiuni preventive şi aceasta a fost singura decizie corectă”, a subliniat liderul rus.

Putin a vorbit despre „falsificarea cinică” de către ţările din vest a faptelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Publicitate

El a făcut referire la luptele importate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, evocând Odesa, spre exemplu şi cerând un moment de reculegere în memoria celor morţi în aceste bătălii.

„Tovarăşi, moartea fiecărui soldat şi ofiţer e o tragedie pentru noi toţi i o pierdere pentru familie. Vom face totul pentru a înconjura familiile lor cu sprijin. Aici şi acum, în Piaţa Roşie, umăr la umăr, soldaţii din multe regiuni ale ţării noastre, incluzându-i pe cei care vin din Donbas, (…) stau alături şi se apără unul pe altul împotriva bombelor şi asta este puterea de neînvins s ţării noastre. Fundaţia indivizibilităţii Rusiei este loialitatea faţă de ţara mamă. Glorie măreţei noastre armate! Pentru Rusia! Pentru Victorie!”, a încheiat Puton.

Preşedintele Federaţiei Ruse. Vladimir Putin, le-a vorbit ruşilor, în discursul ţinut cu ocazia zilei de 9 mai în Piaţa Roşie din Moscova, despre „apărarea patriei-mame” şi a criticat NATO şi ţările din vest. „Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front (…) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă (…) pentru memoria celor care au murit în al doilea Război Mondial, al martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii.

”Kievul a afirmat că ar putea obţine arme nucleare, iar NATO a început să exploreze teritoriile din apropierea noastră, iar acest lucru a devenit o ameninţare evidentă pentru ţara noastră şi la graniţele noastre. Toate semnele indicau că este nevoie să luptăm”, a mai spus liderul rus.

Preşedintele rus a spus că ”datoria Rusiei este să facă tot posibilul astfel încât oroarea unui război global să nu se repete”. Putin a făcut referire la Al Doilea Război Mondial, precizând că ”nimeni nu va uita lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial, astfel încât să nu fie loc în lume pentru călăi şi nazişti. El a invocat că în războiul din Ucraina au fost folosiţi mercenari de către inamic.

”Duşmanii Rusiei au încercat să folosească mercenari, să încerce să ne divizeze, dar au eşuat”, a spus Putin.

Publicitate

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat la Moscova în prezența lui Vladimir Putin, care a apărut în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea.

Acesta a ținut un discurs în fața mulțimii. În mesajul său către soldați, Putin a vorbit în continuare despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina, și nu despre război.

Președintele Federației Ruse a reluat retorica războiului rece, vorbind despre Occidentul ”decadent” și catalogat rezistența din Ucraina drept ”gărzi de mercenari”.

Parada ”marelui Război Patriotic”

Parada a fost dedicată Marelui Război Patriotic, așa cum a fost denumit de sovietici cel de-al Doilea Război Mondial, a provocat moartea a 27 de milioane de persoane de pe teritoriul fostei URSS.

Publicitate

Poate și de aceea în prezent, la peste jumătate de veac de la finele războiului, poporul rus trăiește intens ziua în care se celebrează înfrângerea nazismului de către sovietici.

Ziua Victoriei, așa cum este denumită ea în Rusia, are loc în fiecare an, pe 9 Mai.

Potrivit Kremlinului, ceremonii au loc în 28 de orașe, cu participarea a 65.000 de oameni, 2.400 de tancuri și echipamente militare și 400 de aeronave.

Militarii ruși afișează semnul ”Z” simbol al invaziei declanșate de Putin în Ucraina.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes