Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Dezastrul din Făgăraș – Pădurea din masivul Iezer-Păpușa rasă – Brașovenii pot dona pentru plantarea de arbori

Publicitate

Publicat

pe

Brașovenii pot contribui la refacerea celei mai mari răni din munții Făgăraș. În perioada 2008 – 2013, masivul Iezer-Păpușa „a pierdut” o mulțime de arbori din cauza tăierilor ilegale. Vreme de cinci ani, peste 5.000 de camioane pline ochi de lemne au ieșit de aici, pădurea fiind efectiv rasă. Agent Green își propune acum să împădurească această zonă și să o transforme într-un paradis veșnic. Puteți dona bani pentru a ajuta ONG-ul în demersul său.

Publicitate

În urma tăierilor masive din munții Făgăraș a rămas un mare gol. Dezastrul din masivul Iezer – Păpușa nu s-a mai refăcut, astfel că este nevoie de o împădurire pentru a transforma zona într-un paradis veșnic. Cei de Agent Green vor planta, în luna aprilie, arbori, și garantează că aceștia nu vor mai fi tăiați.

„Cea mai mare rană din munții Făgăraș este o tăiere la ras în zona masivului Iezer-Păpușa. Măsoară mai bine de 300 de hectare și a fost comisă între 2008-2013. Adică vreme de 5 ani, au ieșit de aici peste 5000 de camioane pline ochi fără ca autoritățile să le vadă. Greu de crezut. Răul a fost făcut. Nimeni nu a plătit pentru această hoție. În orice caz, natura nu s-a mai refăcut și are acum nevoie de ajutorul nostru, fără de care aici nu va mai fi pădure ci va rămâne un munte cu boscheți, așa cum a devenit după marea tăiere”, spun reprezentanții Agent Green.

video

25 de lei pentru împădurirea masivului Iezer – Păpușa
Sibienii pot dona câte 25 de lei pentru a ajuta la împădurirea masivului Iezer – Păpușa. Efortul oamenilor nu va fi în zadar, căci cei de la Agent Green, care se ocupă de întregul demers, asigură că arborii vor fi îngrijiți în următorii ani pentru a se asigura că au prins rădăcini.

Publicitate

„Vom replanta întregul munte cu specii naturale de arbori, cot la cot cu proprietarul terenului. Ne-am asigurat prin contract că ceea ce plantăm aici nu va fi tăiat niciodată. Deci efortul nostru și al tău nu va fi în zadar. Cu fiecare 25 de lei donați de tine și de prietenii tăi, noi vom planta începând cu aprilie 2021 câte un arbore și vom asigura îngrijirea lui vreme de 7 ani pentru a ne asigura că va prinde rădăcini”, anunță Agent Green.
Poți dona aici: https://www.agentgreen.ro/plantare-2021/

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes