Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Dezastru ecologic pe Olt (filmare din dronă)

Publicat

pe

Publicitate

Un baraj din județul Brașov a ajuns un adevărat stăvilar pentru gunoaiele care curg pe râul Olt. Ploile din această vară au făcut ca mizeria aruncată de oameni pe albia râului să fie adunată în barajul de acumulare. Acum oamenii care ies la pescuit, în loc de pește prind bidoane sau conserve, asta când nu își rup undițele în crengi. Conform specialiștilor, luciul apei este acoperit de gunoaie pe o suprafață de peste 2 hectare.

Barajul din localitatea Dridif este primul dintr-o serie de baraje de acumulare de pe râul Olt. Aici ajung toate gunoaiele aruncate de oamenii din localitățile din amonte. Pescarii care își fac veacul pe baraj spun că 2-3 ani situația este la fel. Acum, din cauza ploilor abundente, și a faptului că Oltul și afluenții lui au crescut mult, apa a adus și mai multe gunoaie.

Barajul a ajuns un adevărat opritor de gunoi, și mai puțin de apă. Cât vezi cu ochii luciul apei este plin de bidoane și crengi și abia dacă mai vezi luciul apei din cauza gunoaielor care vin din localitățile de pe lângă Făgăraș. Conform Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov, insula de gunoaie se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi jumătate.

Barajul este în administrarea Hidroelectrica, societate care are și atribuția de a îl curăța. În loc să facă asta, oamenii au pus mai multe locuri baraje plutitoare care să adune mizeria într-un singur loc.

Publicitate

„Gunoaiele s-au adunat după inundaţiile de anul acesta, care au venit de pe cursurile de apă, aruncate de cetăţenii care nu vor să respecte mediul. Cei de la Hidroelectrica deja au făcut demersuri în acest sens. Când au fost apele mari, au curăţat tot ce se aruncă pe cursul de apă.” a declarat Mihai Uță, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov.

În cazul în care nu respectă această dispoziție, administratorii barajului riscă o amendă de 40.000 de lei.

video
play-sharp-fill
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes