Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Detalii din ancheta în care 4 braşoveni „ţepuiau” americani cu zboruri pe care nu le mai efectuau. Firma din Braşov şi-a pierdut autorizaţiile de zbor după ce nu a mai plătit taxele aeroportuare şi de închiriat spaţiu aerian

Publicat

pe

Apar noi detalii din ancheta în care patru braşoveni sunt cercetaţi pentru spălare de bani şi înşelăciune după ce au „ţepuit” 250 de americani că îi duc din New York (SUA) în Almatî (Kazahstan) şi retur. Surse din anchetă spun că cei patru făceau de mai multă vreme astfel de practici, asta pentru că pe lângă această faptă mai există încă plângeri pentru încă cel puţin două cazuri.

Publicitate

Conform unor surse, firma opera opera zboruri cu aeronave închiriate spre mai multe destinaţii.

Unul dintre cei patru suspecţi este braşoveanul  Constantin Apăvăloaie, patronul firmei Cobrex, firmă din Braşov care se ocupă cu transportul aerian.

După pandemie firma nu ar mai fi plătit taxele aeroportuare dar nici taxele de închiriat spaţiu aerian, astfel a pierdut autoruzaţiile de zbor. Cu toate acestea firma nu şi-a oprit activitatea şi continua să organizeze diferite zboruri. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz, firma nu avea pregătit niciun avion pentru cei 250 de pasageri americani care îşi cumpăraseră bilete pentru zborurile New York – Almatî din 15, respectiv 17 octombrie returul.

Publicitate

Oamenii ar fi convins cetăţeni americani să le trimită bani pentru cursă ştiind că nu au cum să o organizeze. Apoi sumele de bani erau transferate în diverse conturi pentru a li se pierde urma, astfel cei 4 oameni au reuşit spele banii. Cu aceşti bani voiau să cumpere o aeronavă.

Percheziţii se fac la firma Cobrex şi la domiciliile a patru persoane, toţi sunt membrii ai aceleiaşi familii.

Detalii despre ancheta Poţiţiei TF găsiţi AICI.

perchezitii aeronava

perchezitii aeronava

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes