Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Deja controlorii de trafic ai Aeroportului Braşov au surprize pe camerele video. Au dat zoom de 30 de ori ca să vadă cine e „musafirul”

Publicat

pe

Controlorii de trafic de la Arad care supraveghează deocamdată aeroportul din Brașov – Ghimbav au fost surprinși de apariția unui șoim care le-a apărut în cadru.

Publicitate

A fost nevoie ca imaginea să fie mărită de 30 de ori pentru ca oamenii să înțeleagă ce fel de ”arătare” și-a făcut apariția pe noul aeroport.

Imaginile care au stârnit interesul controlorilor de trafic au fost publicate de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pe pagina sa de Facebook.

”Ce văd colegii noştri controlori de trafic de la Arad, live, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav?Un şoim, în imagini mărite de 30 de ori!

Publicitate

Pasărea de pradă a fost reperată şi filmată zilele trecute cu camerele mobile amplasate la clădirea de contingenţă.

În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă şi sunt convins că ne vor ajuta să avem zboruri fără incidente provocate de înaripate.Operatorii de la Arad au mai văzut şi alte vietăţi – iepuri, vulpi, câini şi chiar fazani, însă, deocamdată, niciun castor!

Lăsând gluma la o parte, trebuie spus că senzorii aparatelor detectează orice obiect static sau în mişcare, care uneori poate scăpa vederii – cu ochiul liber sau cu binoclul – controlorului de trafic dintr-un turn de control clasic.De altfel, sistemul remote este unul proactiv, venind în întâmpinarea pilotului, înainte ca acesta să ajungă să se confrunte cu o problemă pe pistă”, a scris Veștea, pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes