Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / De vineri, CATTIA devine centru de vaccinare anti-COVID. Două autobuze RATBV vor face legătura cu centrul din Bartolomeu pentru persoanele greu deplasabile

Publicat

pe

Primăria Brașov deschide primul centru de vaccinare la sfârșitul acestei săptămâni. El va funcționa la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Inovare (CATTIA), de pe strada Institutului (Bartolomeu), și va avea 5 cabinete în care se vor putea vaccina categoriile de persoane prevăzute în etapa a doua. Săptămâna viitoare se vor deschide și celelalte trei centre, astfel încât se va ajunge 16 puncte de vaccinare în municipiul Brașov.

Publicitate

La CATTIA începe astăzi montarea pereților despărțitori, pentru crearea celor 5 cabinete, după care acestea vor fi dotate cu echipamentele necesare desfășurării activității de vaccinare. Deja, paturile de consultație și frigiderele pentru depozitarea vaccinurilor au fost aduse la acest centru.

video

„Ne aflăm în plină organizare a centrelor de vaccinare. Suntem deocamdată la CATTIA, un centru de vaccinare cu cinci puncte care va începe activitatea vineri, 15 ianuarie. În momentul de față au ajuns și panourile care vor delimita cabinele de vaccinare, iar acestea vor putea prelua fiecare, pe un flux distinct, pacienții care vor intra la vaccinare. Au fost aduse și frigiderele unde se vor ține dozele de vaccin, au fost aduse și canapelele de consultații, în acest moment se organizează și spațiul care va funcționa ca registratură și se rezolvă și aspectele tehnice privind rețeaua și calculatoarele. În aceste momente se stabilește dacă sarcina privind personalul care va lucra în centre este a primăriilor sau acest personal va fi asigurat de la nivel central, cel puțin plata lor. Căutăm să integrăm în operațiunea de vaccinare personalul de la cabinetele medicale școlare, urmând ca apoi, în funcție de decizia care se ia la nivelul guvernului, să vedem de unde vom lua restul de resurse umane”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează campania de vaccinare la nivelul municipiului Brașov.

De vineri acest centru va fi funcțional 100%, iar persoanele care se programează pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro începând cu data de 15 ianuarie vor beneficia de serviciile de vaccinare în condiții de siguranță.

Publicitate

„Vineri de la ora 15 începând înregistrările pentru aceasta fază a doua a campaniei de vaccinare. Asta înseamnă că dacă sunteți în categoriile menționate: persoane vârstnice, bolnavi cronici sau persoane care prin locul de muncă activează cu program cu publicul sunt expuse la programul cu public, o să vă rog să vă înregistrați. Înregistrarea o puteți face prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro. Scopul platformei este să acopere cu intervale orare cât mai bine programul centrelor de vaccinare. Dacă faceți aceste programări și e bine să vă duceți, programarea se referă atât la prima etapă deci la vaccinul propriu zis cât și la apelul ce urmează după câteva zile. Prin urmare dați dovadă de responsabilitate, programați-vă dar și onorați aceste programări. De asemenea dacă nu v-ați programat e bine să nu vă duceți la aceste centre pentru că este foarte probabil să nu puteți fi servit în afara programării. Ce mai este important, programările se pot face individual sau prin intermediul medicului de familie sau prin Direcția de Asistență Socială. Puteți vorbi cu părinții voștri cu bunicii voștri să-i ajutați să vă facă programările acestea dat fiind că vorbim de o interfață online poate nu toată lumea se simte confortabil cu folosirea acestor interfețe iar la Brașov vom avea și două autobuze care vor transporta persoanele greu de plasat bine la centrele de vaccinare. Vor fi două autobuze vor fi și comandate va distribui și acest mesaj de vaccinare pro vaccinare împotriva cuvântului bun.” a declarat primarul Allen Coliban.

,,Este foarte important ca lumea să știe că la vaccinare se vine doar în baza programării și că, odată ce s-a făcut programarea, e important ca aceasta să se respecte. Programarea se face pe platforma online pe care în prezent se programează cei din etapa I, fie de către persoanele doritoare, fie de către medicii de familie, fie de către copiii beneficiarilor, dacă vorbim de persoane în vârstă, sau de Direcția de Asistență Socială, pentru cei care au nevoie de asistență în acest sens. Important de știut este că odată ce facem programarea în platformă, se face automat și programarea la rapel, adică venirea la cea de-a doua doză de vaccin, la 21 de zile. Dacă ne programăm și nu onorăm programarea, rămâne valabilă cea de peste 21 de zile (și, practic, programarea va ocupa timpul inutil, n.n). De aceea, este foarte important să ne programăm începând de pe 15 ianuarie, și să venim în ziua și la ora stabilite”, a mai precizat viceprimarul.

Celelalte 3 centre sunt la Căminul pentru persoane Vârstnice, de pe str. Gladiolelor, Sala Sporturilor, de pe b-dul Gării, și fostul punct termic de pe strada Gloriei. Cel de al cincilea centru va fi amenajat la fostul cinematograf Popular, Aleea După Ziduri.

,,Pornim cu 16 puncte de vaccinare, vom începe cu patru mari centre: CATTIA, baza de tratament din Noua, punctul termic de pe strada Gloriei, care va deservi zona Tractorul, și Sala Sporturilor, pentru zona centrală și zona din împrejurimi, urmând ca ulterior să intre în circuit și cinematograful Popular, după ce se finalizează recepția lucrărilor de renovare. Vom avea și o echipă mobilă care va merge să vaccineze persoanele cu dizabilități sau care nu se pot deplasa. Pe lângă asta, pentru cei greu deplasabili sau care nu au aparținători care să-i poată aduce la centrele de vaccinare, avem în pregătire și două microbuze de transport adaptat, care vor aduce, la solicitarea Direcției de Asistență Socială și cu programarea de la DAS, vârstnicii singuri și greu deplasabili“, a completat Flavia Boghiu.

Brașovenii vor fi ținuți la curent cu modul de derulare a campaniei de vaccinare și prin intermediul platformei dedicate luptei împotriva acestui virus, lansate la sfârșitul anului trecut pe site-ul Primăriei Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes