Connect with us

Util

VIDEO / De mâine, mai puține cozi la transportul pe cablu din Poiana Brașov. Se va putea schia și în partea inferioară a masivului Postăvarul

Știri Brașov

Publicat

pe

De mâine se schiază și pe pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul 

Publicitate

De vineri, 14 ianuarie, ora 9.00, se va putea schia și pe pârtiile din zona inferioară a masivului Postăvarul, doua dintre acestea fiind deschise practicării schiului, este vorba de Drumul Roșu și Subteleferic.

Se schiază, în continuare, pe pârtiile deschise deja, zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu,  pârtiile Doamnei, Kanzel și Ruia, precum și pe pârtia Stadion. 

Publicitate
video

„Având în vedere că în ultimele zile ne-au ajutat și condițiile meteo, de mâine putem deschide și două pârtii din partea inferioară a Masivului Postăvarul, este vorba de Drumul Roșu și SubTeleferic. Odată cu deschiderea acestor pârtii presiunea care exista pe domeniul schiabil din Poiană se reduce semnificativ, astfel încât schiorii, pe de o parte, pot coborî până în poiană și nu mai sunt obligați să utilizeze doar telescaunul, iar, pe de altă parte, există pârtii și pentru începători, dar și pentru avansați pe care aceștia pot schia“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

 Starea pârtiilor este bună, mai ales că în aceste zile au fost temperaturi negative și a nins; stratul de zăpadă are o grosime de 30-40 de centimetri. În această dimineață temperatura în zona domeniului schiabil a fost de -10 grade. 

Publicitate

 Funcționează următoarele instalațiile de transport pe cablu, cele două telecabine, Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Stadion.

Rămân în continuare închise pârtiile Sulinar și Bradul, ,,S”-ul mare și zona inferioară a pârtiei Lubului.

În această perioadă, în timpul săptămânii, de luni până joi, schiorii beneficiază de reducerea transportului pe cablu. Astfel, pentru telecabina Capra Neagră și telegondolă, în loc de 6 puncte vor fi anulate 5, pentru telecabina Kanzel, se vor anula 4 puncte în loc de 5, iar la telescaunul Ruia, 3 în loc de 4. 

Publicitate

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2019-2020, se prelungește, automat, până în 28 martie 2021.

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

Pentru accesul spre partea superioară a masivului, schiorii vor putea utiliza telegondola și telecabina Kanzel (telecabina mică), iar la coborârea vor putea utiliza telegondola. În zona de schi se va putea utiliza telescaunul Ruia. Va funcționa și telecabina Capra Neagră, dar schiorii nu vor avea acces, pe schiuri, de la aceasta către cele 4 pârtii. Ultima urcare va fi la ora 15.45.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei, plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii, vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Tarife de transport pe cablu

Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au rămas la același nivel ca anul trecut.

Tarifele variază de la 45 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 570 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.050 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, costă 300 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

[Best_Wordpress_Gallery id=”92″ gal_title=”Poiana”]
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar ioan dima spune:

  Am observat de cativa ani incoace , cam de pe la ora 8.30 , incepe deja sa se formeze coada la gondola, progaramul incepand la ora 9.00 . Banuiesc ca administratorii stiu si ei asta. Si daca stiu, de ce nu se adapteaza „cererii pietei” ? De ce nu decaleaza deschiderea cu jumatate de ora? In acest fel ar veni in intampinarea CLIENTILOR , ar diminua cozile si implicit asteptarea si statul in frig, ar fluidiza traficul si i-ar multumi in primul rand pe brasovenii care vin ” la prima ora” , pt bucuria vietii lor, o coborare sau doua inainte de servici.

 • Util

  METEO / Cum va fi vremea până pe 14 martie în zona Brașovului și la munte

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 1 – 14 MARTIE

  La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou, cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

   

  Publicitate

  LA MUNTE
  Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade și cea a minimelor de -3…-2 grade.

  Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9..-7 grade.

  Publicitate

  În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade.

  Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

  Citește mai mult

  Util

  Vremea se răcește în întreaga ţară. Informare meteo de vânt puternic, începând de sâmbătă dimineaţă

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo în ceea ce privește starea vremii, începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform prognozei, vântul se va intensifica treptat, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de sâmbătă.
  Meteorologii anunţă că în zonele joase, rafalele vor ajunge la 45 – 55 de kilometri la oră, iar în zonele montane, până la 80 – 90 de kilometri la oră. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile țării.

  INFORMARE METEOROLOGICĂ

  Publicitate

  Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 06:00 – 01 martie, ora 12:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului
  Zone afectate: conform textului

  Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.
  Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

  Publicitate

  Notă: La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

  Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

  Citește mai mult

  Util

  Atenţie şoferi! Se închide o stradă din Braşov. Autobuzul 24 îşi modifică temporar traseul

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Traficul rutier va fi închis pe strada Izvorului din Stupini, de la intersecția cu Strada Fagurului până la intersecția cu strada Bârsei, pentru lucrări de canalizare din cadrul proiectului „Extinderea sistemului de colectare și transport ape uzate și aducțiune apă potabilă în zona Brașov, Stupini, Feldioara“.

  Restricția se va aplica de luni, 22 februarie și este estimată să dureze până pe 31 mai 2021. Lucrările se execută în carosabilul străzii Izvorului, vor începe din intersecția cu strada Fagurului și vor avansa către strada Bârsei. Pentru executarea acestora va fi necesară închiderea totală a traficului în intervalul orar 07.00 – 18.00 și restricționarea circulației pe partea drumului corespunzătoare tronsonului menționat, în secțiuni succesive, pe o lungime maximă de 54 metri.

  Publicitate

  Riveranii vor avea posibilitatea de acces pe str. Izvorului, atât dinspre str. Fagurului cât și dinspre str. Bârsei, cu excepția zonei de aproximativ 54.0 m pe care se execută lucrările.

  Se modifică traseul liniei 24 – stațiile vor fi translatate pe str Fagurului

  Publicitate

  Având în vedere lățimea redusă a străzii Izvorului, partea carosabilă rămasa liberă în zonele afectate de lucrări nu permite accesul mijloacelor de transport în comun de pe linia 24, și, în consecință, în perioada 22.02.2021-31.05.2021, traseul acestora va fi deviat temporar pe strada Fagurului.

  Schimbarea traseului liniei 24 va opera începând tot de luni, 22 februarie 2021, și va menținută pe perioada efectuării lucrărilor.

  În aceste condiții, autobuzele ce deservesc linia 24 nu vor mai opri în următoarele stații:

  • pe sensul Livada Postei spre Baciului/Stupinii Noi:

   Publicitate

  – stația „Stupini Centru” de pe Str. Bârsei;

  – stația „Izvorului” de pe Str. Izvorului;

  – stația „Facultativa” de pe Str. Izvorului;

  – stația „Str. Izvorului” de pe Str. Izvorului.

  • pe sensul Baciului/Stupinii Noi spre Livada Postei:

  – stația „Str. Izvorului” de pe Str. Izvorului;

  – stația „Facultativă” de pe Str. Izvorului;

  – stația capăt linia 40 „Izvorului” de pe Str. Izvorului.

  În ceea ce privește noile opriri, de pe traseul deviat al liniei 24, acestea vor fi următoarele:

  • pe sensul Livada Postei spre Baciului/Stupinii Noi:

  – stația liniilor 18 și 40 „Stupini Centru” de pe Str. Fagurului;

  – stația liniilor 18 și 40 „Facultativa” de pe Str. Fagurului;

  – stația liniilor 18 și 40 „Fagurului” de pe Str. Fagurului;

  – stația nou înființată „Str. Izvorului” de pe Str. Fagurului (în apropierea intersecției cu Str. Izvorului);

  • pe sensul Baciului/Stupinii Noi spre Livada Poștei:

  – stația nou înființată „Str. Izvorului” de pe Str. Fagurului (în apropierea intersecției cu Str. Izvorului);

  – stația liniilor 18 și 40 „Fagurului” de pe Str. Fagurului;

  – stația liniilor 18 și 40 „Facultativă” de pe Str. Fagurului.

  Graficele de circulație nu vor fi afectate, iar afișele cu orele de treceri prin stații vor fi amplasate de mâine în noile stații de pe traseu, tabelele urmând a purta mențiunea ”Valabil din 22 februarie 2021”.

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >