Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Daniel Pepine, principalul suspect al dublei crime din Bran, arestat preventiv. Ce spune tatăl bărbatului despre starea psihică a fiului său

Publicat

pe

Publicitate

Daniel Pepine, principalul suspect al dublei crime din Bran a ajuns în spatele gratiilor. În urmă cu puțin timp, magistrații Tribunalului Brașov au decis să emită pe numele bărbatului de 43 de ani un mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. În fața anchetatorilor, el și-a recunoscut parțial vinovăția. Procurorii trebuie să stabilească și dacă individul a avut discernământ în momentul comiterii ororilor.

Conștient sau nu de faptele oribile pe care le-a comis, bărbatul de 43 de ani va trebui să răspundă pentru că și-a omorât vărul, dar și pe soția lui. Apropiații spun că de câțiva ani, Daniel a luat-o pe calea religiei și ar fi dus credința la extrem. Gura satului vorbește despre delir mistic, în acest caz. O simplă ceartă ar fi fost de ajuns ca să se ajungă la crimă.

„Era pocăit și de asta ne miră faptul cum de a putut el să facă așa ceva” a declarat o vecină a celui suspectat de omor calificat.  „La biserica de pocăiți se ducea acolo” a mai adăugat aceasta.

De la locuința sa, criminalul a făcut câțiva pași până la casa victimelor sale. Aici, cu ajutorul unui topor, a spart una dintre ușile de la intrare, a pătruns în interior, iar acolo a luat viața celor doi tineri.

Publicitate

Imediat după crimă, principalul suspect s-a ascuns chiar sub nasul anchetatorilor. Mai bine de jumătate de zi individul a fost căutat cu ATV-uri, dar și cu un câine de urmă. Bărbatul era, de fapt, în podul propriei case. Acolo mascații au intrat abia după ce au primit un mandat de percheziție emis de un judecător.

„În locuință s-a pătruns fără violență pentru că a fost deschisă ușa de către tatăl suspectului. E un loc îngust, au constatat că suspectul era înarmat cu un cuțit și amenința că își ia viața. S-a și zgâriat în aceste împrejurări la gât” a declarat Adrian Radu, prim procuror la Parchetul Tribunalului Brașov.

Pentru a nu recurge la un gest extrem, suspectul a stat de vorbă, în permanență, cu un negociator din cadrul poliției. După mai bine de două ore de discuții, bărbatul s-a predat.

Tatăl presupusului criminal nu a bănuit nicio clipă că fiul său ar fi în stare de o asemenea oroare. Suspectul ar avea probleme psihice și chiar ar fi urmat un tratament medicamentuos.

„Avea așa o agitație el așa (…) A fost internat la psihiatrie, în Brașov” a declarat Ioan Pepine, tatăl suspectului.

Problemele de comportament ar fi început după moartea mamei. Bărbatul ar fi deveni agresiv și cu tatăl său.

„M-a luat de haină de aici și nu știu ce problemă, oi fi zis și eu ceva care nu i-a convenit și m-a dat jos acolo (…) Ținea mult la ea (N.R: mama criminalului), ținea mult de tot și când a murit, în 2015 a murit și de atunci mi s-a părut mie că s-a schimbat așa (…) Simțeam eu că nu mai e băiatul care a fost. Zic uite ce problemă l-a afectat așa tare” a mai declarat Ioane Pepine, tatăl presupusului criminal.

În timp ce anchetatorii încearcă să pună cap la cap toate detaliile oribilei crime, familia și apropiații lui Nicu și ai Alexandrei se pregătesc să îi conducă pe ultimul drum. Vestea morții lor a venit ca un șoc și pentru colegii de serviciu. Nicolae a lucrat timp de 15 ani la ISU Brașov, era paramedic. Soția lui îngrijea copii bolnavi de cancer, de mai bine de 10 ani, la Spitalul de Pediatrie din Brașov.

„Își îndeplinea atribuțiile de serviciu cu demnitate și cu onoare. A fost un bun camarad, un coleg implicat care a participat la sute de misiuni pentru salvarea vieții oamenilor” – a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

„O fată serioasă, conștiincioasă, foarte bine pregătită profesional (…) Condoleanțe familiei și ne pare rău de pierdere” – a declarat Marcel Albean, director medical la Spitalul de Copii din Brașov.

Principalul inculpat în acest dosar a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Brașov. Ei au decis, în urmă cu puțint timp, să îl trimită în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Daniel Pepine - Instanta
play-sharp-fill

Daniel Pepine - Instanta

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes