Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Cum se relaxează un cerb în Munţii Făgăraş. A scăpat de caniculă bălăcindu-se într-o baltă găsită în pădure

Publicat

pe

Publicitate

Un cerb a fost surprins în Munții Făgăraș de camerele de monitorizare ale Conservation Carpathia, chiar în momentul în care „a decis să se relaxare la spa”. Probabil din cauza caniculei, cerbul s-a bucurat atât de tare de balta găsită în pădure.

În imagini se vede cum cerbul a profitat de o baltă aflată în mijlocul unei păduri și se tăvălește fără ezitare în ea, imaginile frumoase fiind surprinse de o cameră de monitorizare a faunei.

„Când nevoia de relaxare este aCERBă. Cerb surprins în Munții Făgăraș de camerele noastre de monitorizare. Avem nevoie de un Parc Național în Munții Făgăraș pentru a proteja bogăția naturală de aici pentru generațiile viitoare.”, a transmis Conservation Carpathia alăturat clipului.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Publicitate

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Sursa video: Facebook / Conservation Carpathia

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes