Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Cum au reuşit autorităţile din Braşov să elibereze cerbul care s-a rătăcit în oraş. Animalul se pare că era hăituit: „Am avut noroc că era foarte calm”

Publicat

pe

Un cerb speriat, care a străbătut Brașovul și s-a refugiat apoi în curtea unei fost depou, a fost salvat, ieri, în urma unei operațiuni delicate.

Echipa de intervenție a reușit să se apropie de el și să-l tranchilizeze, după care a fost eliberat în pădure. Autoritățile spun că există suspiciuni că animalul ar fi fost hăituit de turiști iresponsabili, relatează stirileprotv.ro.

Cerbul s-a bucurat în momentul eliberării sale în natură. Animalul a fost observat de câțiva oameni, miercuri dimineață, la ora 7:30, în vreme ce străbătea străzile din zona centrală a Brașovului.

A ajuns apoi în curtea fostei întreprinderi de reparat vagoane și a rămas blocat între un gard și o bucată de beton.

Publicitate

„El s-a prins efectiv între astea două. Am avut noroc că el era foarte calm, iar până au venit toate ajutoarele posibile pentru el, a stat foarte calm”, spune Alexandra Cojocaru, reprezentant Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov:

Imediat ce a fost mobilizată echipa de intervenție rapidă care, de regulă, acţionează în cazul urșilor, cerbul a fost tranchilizat, dar nu fără emoții.

„Este un animal, este imprevizibil, nu știi cum reacționează, poate deveni violent. Există un pericol și în momentul tranchilizării, pentru că trebuie să gândești bine doza”, spune Emil Pușcașu, șeful Serviciului Voluntar de Urgență.

A fost nevoie de zece oameni să ducă pe targă până la mașină animalul, care cântărea mai bine de 200 de kilograme.

„Se pare că a fost un exemplar hăituit și, de frică, probabil nu a mai avut unde să fugă și a coborât în oraș. Supoziția noastră este că a venit de undeva din zona Dealul Melcilor”, spune Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.

cerb brasov
play-sharp-fill

cerb brasov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes