Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Cum au intrat mascaţii, ieri, peste traficanţii de minori şi de droguri din Braşov. Patru suspecţi sunt în arest preventiv

Publicat

pe

Ieri, 26 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 14 percheziții în Brașov, Prahova și Argeș, la persoane bănuite de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și proxenetism.

Publicitate

Polițiștii specializați ai B.C.C.O. Brașov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în județul Brașov, ar acționa mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției și, totodată, ar fi înlesnit practicarea prostituției, obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării acestei activități.

Metodele de recrutare variau între folosirea unor metode violente și metoda „loverboy”.

Din cercetări a reieșit că, 6 persoane ar fi implicate în activitățile infracționale, dar și în închirierea unor apartamente sau publicarea unor anunțuri pe diverse site-uri de profil, contra cost.

Publicitate

Persoanele bănuite și-ar fi însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute și s-ar fi implicat în activități de trafic de droguri de mare risc (cocaină și amfetamină).

În cursul lunii aprilie 2021, la nivelul B.C.C.O. Brașov – Serviciul Antidrog, au fost obținute date cu privire la implicarea unei persoane în activități de trafic de droguri de mare risc(cocaină), despre aceasta stabilindu-se că s-ar afla în legătură cu celelalte persoane bănuite.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, substanțe pulverulente și bani.

Au fost puse în executare 7 mandate de aducere, iar alte 15 persoane, care au calitatea de martor, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, au fost emise mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Publicitate

La activități, au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești și Ploiești, având și sprijinul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate, pentru probarea întregii activități infracționale.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes