Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Cum arată șantierul căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Lucrările ar trebui finalizate în primăvara acestui an

Publicat

pe

Publicitate

Lucrările pentru modernizarea căii ferate dintre Brașov și Sighișoara continuă, iar reprezentanții CFR au publicat imagini de pe șantier pentru a se vedea cum a avansat proiectul.  În clipul postat pe Youtube se pot vedea subsecțiunile 1 și 3 din linia de cale ferată pentru care lucrările ar trebui finalizate până în luna aprilie a acestui an. Scopul proiectului este ca viteza trenurilor să ajungă la 160 de kilometri pe oră. Subsecțiunile: 1.Brașov – Apața și 3.Cața – Sighișoara a fost semnat cu asocierea RailWorks – Alstom Transport – Aktor Technical Societe Anonyme – Arcada Company – Euro Construct Trading 98 S.R.L. Valoarea contractului este de trei miliarde de lei.

Contractul pentru reabilitarea secţiunii centrale Apaţa – Caţa, (acum în lungime de 43 km şi 28 de km după reabilitare) a fost semnat în septembrie 2020 pentru 2,7 miliarde lei cu asocierea Aktor- Alstom – Arcada şi are o durată de 4 ani. Este un contract cu o mare complexitate tehnică pentru că vor fi construite şi patru tuneluri noi a anunţat CFR Infrastructură: Modernizarea a 28,2 km linie de cale ferată din care 6,11 km vor fi reabilitaţi, 9,626 km line nou construită şi 12,464 km linie în tunele.

„În cadrul contractului sunt prevăzute lucrări complexe de infrastructură și suprastructură feroviară, prin modernizarea liniei de cale ferată dublă pe circa 85 km, lucrări în stații (clădiri, peroane, copertine, tuneluri pietonale), modernizarea a 10 puncte de secţionare, 32 de poduri, 92 de podețe noi, 5 viaducte, 2 pasaje superioare, 1 pasaj inferior, 4 tuneluri feroviare și introducerea sistemului de management al traficului (ERTMS)”, a transmis CFR Infrastructură.

Aktor este lider de asociere pentru lotul central Apața-Cața de pe M 200 Brașov-Sighișoara, posibil motivul real pentru care Ministerul Transporturilor/CNAIR (încă) nu a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes