Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Continuă zborurile de calibrare, la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. În aceste zile sunt verificate procedurile de zbor

Publicat

pe

Publicitate

Specialiştii AACR verifică din zbor acoperirea cu semnal, procedurile de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov, cu controlorii de trafic de la Arad. Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, s-a reîntors pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pentru alte 30 de ore de verificări. Zborurile sunt efectuate pentru verificarea acoperirii cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov.

Specialiştii AACR verifică din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului, comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări se realizează între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad. În următoarele zile, ei vor trece la verificarea procedurilor de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov.

„Avem proceduri de zbor care înglobează informaţii despre tot ceea ce înseamnă obstacole, fie ele naturale, reprezentate de zona muntoasă, fie artificiale, aşa cum sunt clădirile sau stâlpii de înaltă tensiune. Procedurile trebuie verificate şi validate, astfel încât fiecare operator aerian care doreşte să utilizeze Aeroportul Braşov să le poată introduce în bordul aeronavei şi astfel să poată fi ghidat pe întregul parcurs al operaţiunilor de aterizare-decolare”, a scris președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pe pagina oficială de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes