Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Continuă seria de momente halucinante în transmisiunile live ale Primăriei Brașov: „Ce proastă e, mă, să-mi bag…”

Publicat

pe

Publicitate

În ultima perioadă, incidente și scandaluri succesive în cadrul Primăriei Brașov au umbrit grav integritatea unor funcționari publici.

La doar câteva ore după ce un incident similar reușise să facă valuri în toată presa națională, Primăria Brașov a fost din nou scena unui caz revoltător care aruncă o lumină nefavorabilă asupra integrității unor funcționari publici. Joi seară, în cadrul ședinței Comisiei nr. 5, Vlad Enescu, angajat al Biroului de Relații Externe, Turism și Evenimente (BRETE), a fost surprins insultând-o grosolan pe consiliera PNL Pamela Diaconu.

Înregistrările video surprind momentul în care Enescu, uitând că are microfonul deschis, o jignește pe Pamela Diaconu folosind expresii vulgare și misoginie: „Ce proastă e, mă, să-mi bag…”. Reacția colegilor nu a întârziat, aceștia cerându-i imediat funcționarului să părăsească sala de ședință.

Comisia 5 - Scurt
play-sharp-fill

Comisia 5 - Scurt

Publicitate

Scenariul este cu atât mai revoltător cu cât primarul Allen Coliban a fost martorul direct al incidentului. Cu doar câteva minute înainte, edilul îi îndemnase pe funcționari să adopte un comportament civilizat și să evite tonul ridicat atunci când se adresează femeilor. Aparent, îndrumările primarului au intrat pe o ureche și au ieșit pe cealaltă pentru angajatul din subordinea sa.

Comisia 5 - Partea 1
play-sharp-fill

Comisia 5 - Partea 1

Situația a devenit și mai complicată când consiliera locală Beatrice Moraru (USR) a apărut să bagatelizeze incidentul, o poziție surprinzătoare, având în vedere că în trecut, când a fost afectată personal de greșelile altor colegi din opoziție, a reacționat extrem de dur, adoptând o postură de victimă, o atitudine complet diferită față de cea afișată față de colega din opoziție.

Evenimentele recente evidențiază o problemă profundă legată de normele de conduită în rândul funcționarilor și aleșilor locali brașoveni. Se remarcă clar o lipsă de respect elementar și o deteriorare  gravă a comunicării între aceștia, chiar dacă astfel de incidente au mai avut loc și în trecut.

Aceste evenimente afectează grav imaginea instituțiilor publice locale, ale căror roluri sunt de a servi și reprezenta interesele cetățenilor. Incidentele trag un semnal de alarmă asupra necesității implementării urgente a codurilor de etică și conduită civilizată în spațiul public, mai ales în era digitală.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    29 martie, 2024 at 5:30 pm

    Știe cineva CARE este criteriul după care sunt angajați ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes