Connect with us

Administrație

VIDEO / Construcţia Aeroportului Braşov, avans de peste o lună de zile faţă de termenul stabilit

Avatar

Publicat

pe

Construcţia Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav este de departe cea mai aşteptată investiţie de către braşoveni de după Revoluţia din decembrie 1989. Deşi multă vreme a fost doar o iluzie, iată că în ultimele luni acest aeroport prinde contur tot mai serios şi deja devine limpede că el va fi finalizat.

Publicitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, îi ţine informaţi în permanenţă pe braşoveni cu stadiul lucrărilor de la aeroport, deşi mulţi dintre aceştia cred că obiectivul nu este decât un vehicul electoral pentru clasa politică braşoveană la fiecare 4 ani.

Numai că, de data aceasta lucrurile sunt mult prea avansate ca să le mai încadrăm la promisiuni electorale.

În urmă cu puţin timp, Adrian Veştea a terminat încă un live pe pagina de Facebook în care îi anunţă pe braşoveni că lucrările au un avans de peste o lună de zile faţă de termenul stabilit, iar în maximum o lună terminalul de pasageri va fi acoperit.

Totodată, Veştea a anunţat că şi echipamentele pentru funcţionarea aeroportului vor începe să fie aduse şi montate începând de luna viitoare.

Publicitate
Spune-ți părerea

Administrație

O firmă din Constanţa vrea să proiecteze sania de vară din Poiana Braşov. Primăria analizează oferta

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi, 25 februarie, a fost data limită de depunere a ofertelor pentru întocmirea Studiului de fezabilitate în proiectul ,,Construire Sanie de vară în Poiana Brașov“. Investiția face parte din programul ,,Poiana Brașov – stațiunea celor 4 anotimpuri”, program prin care municipalitate își propune să creeze puncte de atracție în Poiana Brașov care să facă stațiunea atractivă și în afara sezonului de schi. O singură firmă de proiectare, din Constanța, a depus ofertă pentru realizarea studiului. Valoarea estimată pentru realizarea acestei documentații este de 129.339 lei + TVA.

,,Unul dintre programele municipalității este acela de a transforma Poiana Brașov din stațiune de iarnă în stațiune atractivă în toate anotimpurile. Pentru a realiza acest obiectiv avem mai proiecte în diferite faze de elaborare. Unul dintre acestea este proiectul saniei de vară, care în acest moment este în faza de achiziție a studioului de fezabilitate. La acesta se adaugă traseele de mountain bike, traseele pentru drumeții și alte facilități de petrecere a timpului liber, pentru ca turiștii să aleagă Poiana pe tot parcursul anului”, declara primarul Allen Coliban, la conferința de presă a concursului internațional de schi FIS Children Trophy.

În perioada următoare, oferta acestui proiectant va fi analizată, atât din punct de vedere tehnic, cât și economic, iar după semnarea contractului, proiectantul va avea la dispoziție 45 de zile pentru elaborarea documentației.

Detalii temă de proiectare

Se propune construirea unei piste de sanie de vară, potrivită pentru operare de-a lungul întregului an (funcţionare inclusiv iama şi indiferent de condiţiile meteo), cu un sistem propriu de urcare. Acest sistem ar permite o operare confortabilă şi sigură în condiţii de umiditate, ploaie sau ninsoare. În versiunea proiectată, lungimea pistei de coborâre va fi de aproximativ 1.500 metri, cu o diferenţă de nivel de 155 metri, iar lungimea traseului de urcare ar fi de aproximativ 680 m.

Amplasamentul punctului de acces la pista de sanie de vară este în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement al stagiunii, limitrof pârtiei Bradul.

Descrierea instalației de sanie de vară

Publicitate

Lungimea aproximativă a căii de rulare duble, pentru traseul de coborâre, va fi de aproximativ 1.500 m, format din segmente drepte, curbe, arcuri, salturi cu înălţimi diferite, poziţionată față de suprafața terenului astfel:

aprox. 1000 de metri la 1 m înălţime,

aprox. 200 de metri la 2 m înălţime,

aprox. 150 de metri la 3 m înălţime,

aprox. 150 de metri la 4 m înălţime,

Instalația va mai conține:

aprox. 750 de metri plasă de protecţie pentru traseul de coborâre,

60 sănii cu două locuri,

120 frâne centrifugale la partea din spate,

60 pachete de siguranţă pentru săniiscaun cu spătar înălţat, protecţie pentru faţă şi centură de siguranţă cu fixare in 3 puncte;

Publicitate

– un sistem inteligent de control al distanței compus din: aprox. 1.500 m profil protecție, 60 unități inteligente de control al distanței instalate în sănii, senzori magnetici, software specializat și unitate centrală de control, control magnetic în zona stațiilor;

platforme de siguranță pentru 750 m la traseul de coborâre și 380 m la traseul de urcare.

Studiul de fezabilitate va cuprinde următoarele livrabile:

– Documentaţia tehnică pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate în Certificatul de Urbanism, depunerea şi susţinerea acestora la avizatori;

– Studiu topografic vizat de OCPI;

– Studiu geotehnic;

– Studiul peisagistic şi de amenajare urbană;

– Studiul privind soluția de alimentare cu energie electriă;

– Analiza cost-beneficiu;

– Studiul de fezabilitate propriu-zis şi devizul general.

Citește mai mult

Administrație

În contextul creșterii cazurilor de COVID din municipiul Brașov, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasarea către Primărie și să folosească serviciile online pentru a-și soluționa unele probleme

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În contextul creșterii ratei de infectare la nivelul municipiului Brașov, de la o incidență de 2,65 la 1.000 de locuitori, în 13 februarie, la o rată de incidență de 3,76 la 1.000 de locuitori, astăzi, reprezentanții municipalității le atrag atenția brașovenilor că pot reduce interacțiunea fizică inclusiv în relație cu primăria, care și-a diversificat continuu oferta de servicii electronice.

„Cetățenii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la Primărie pentru a își rezolva cea mai mare parte dintre probleme. De la depunerea cererilor pentru locurile de parcare rezidențiale, certificate de urbanism, toaletări de arbori, permise de liberă trecere pentru majoritatea tipurilor de transport, până la sesizări și cereri de informații, programări pentru actele de identitate, plata taxelor și impozitelor sau situațiile pe care le depun asociațiile de proprietari, toate se pot face prin intermediul aplicațiilor existente pe portalul www.brasovcity.ro sau pe e-mail, contact@brasovcity.ro. Toate aceste solicitări primesc număr de înregistrare, care îi este comunicat automat solicitantului, după care sunt repartizate spre soluționare serviciilor de specialitate“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu, făcând apel către brașoveni să respecte în continuare măsurile de siguranță, în mijloacele de transport în comun, pe stradă, în magazine, sau în instituțiile publice, să fie responsabili față de sănătatea lor și a celor din comunitate.

Publicitate

Excepțiile pentru care este necesară depunerea fizică a documentelor în relație directă cu Primăria Brașov, sunt:

– Depunerea documentațiilor în vederea eliberării autorizațiilor de construire, certificatelor de edificare a construcțiilor, certificatelor de alipire, certificatelor de dezlipire;
– Prelungirea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism;
– Eliberarea permiselor de liberă trecere zilnice (cu excepția celor pentru aprovizionarea șantierelor, a super și hipermarketurilor și cele pentru platformele industriale, care se eliberează electronic);
– Depunerea documentațiilor pentru eliberarea acordurilor de funcționare pentru exercițiile comerciale;
– Depunerea documentațiilor pentru abonamentele de ocupare a domeniului public;
– Depunerea documentațiilor pentru semnarea proceselor-verbale de vecinătate cu statul român;
– Depunerea documentațiilor pentru obținerea deciziilor de atribuire a terenului aferent construcțiilor prin ordin al prefectului;
– Înscrierile în Registru agricol;
– Depunerea documentațiilor pentru eliberarea Aprobărilor de săpătură și pentru obținerea Avizelor administratorului drumurilor publice.

 

Publicitate

Comunicat remis de biroul de Presă al Municipiului Brașov

Citește mai mult

Administrație

Regionala CFR Brașov vrea să modernizeze gara din Sibiu cu aproape 3 milioane de euro

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a reluat licitația pentru modernizarea stației CF Sibiu, în valoare de aproape trei milioane de euro, după ce precedenta procedură a fost anulată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reabilitare platformă cu înlocuirea aparatelor de cale Stația Sibiu, Cap Y (actualizare documentație si execuție) SRCF Brașov”.

Publicitate

Conform documentației tehnice si actualizarea acesteia, se va reabilita platforma cu înlocuirea aparatelor de cale în staţia Sibiu Cap Y și prelungirea tunelului pietonal până la linia 8. Lucrările vor dura 14 luni. Valoarea totală estimată a contractului este de 14.330.279 de lei fără TVA (echivalentul a 2,8 milioane de euro) și nu include valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute. Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute, calculată la un procent de 10% din valoarea lucrărilor, reprezintă cheltuieli incluse în structura de deviz a obiectului de investiții, conform prevederilor H.G. 907/2016.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>