Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Connecting Europe Express, trenul-simbol al Europei, a poposit azi la Brașov

Publicat

pe

Trenul internațional care traversează Europa a făcut astăzi un popas și la Brașov. A ajuns în gară la ora 10.08 și nu a avut niciun minut de întârziere. Trenul care traversează 26 de țări și-a început călătoria în 2 septembrie în Lisabona și se va încheia pe 7 octombrie, la Paris. Scopul acestui eveniment este de a promova transportul feroviar ca alternativă verde de călătorie în toate țările de pe bătrânul continent.

La sosirea în gara centrală din Brașov oaspeții au fost întâmpinați de autoritățile locale cu o fanfară formată din copii, un recital de pian al artistului Horia Mihail, dar și cu o degustare a produselor locale.

În trenul Connecting Europe Express a călătorit și comisarul european de transport, Adina Vălean. Ea a declarat că „acesta este un tren-laborator care trece prin toată Europa, ne ajută să promovăm trenul ca mijloc de transport sustenabil și aduce din nou în dezbatere cetățenilor europeni acest subiect. Pe traseu organizăm diverse conferințe în care discutăm despre finanțare, despre obstacolele pentru trecerea frontierelor și ne dă o idee foarte clară despre dificultățile pe care le întâmpină transportul feroviar de lungă distanță transfrontalier. E important pentru că fiecare comunitate prin care trece se bucură de prezența trenului și aduce, din nou, Europa aproape de cetățeni”.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, cel care i-a întâmpinat pe oaspeții veniți de peste hotare a declarat că „am avut o discuție aplicată, în care am prezentat și stadiul proiectului, și planurile de extindere pe fiecare fază, asta pentru că mizăm pe finanțare europeană pentru acest proiect important pentru ce va însemna o mobilitate a Brașovului. Trenul Metropolitan este parte din viitorul mobilității brașovene, este o parte importantă pentru conexiunea zonelor periurbane ale Brașovului, pentru forța de muncă și felul în care ne deplasăm în arealul extins al zonei metropolitane, și este un obiectiv pe care sper să îl vedem materializat până în 2023-2024”.

Publicitate

La ora 10.53 trenul Connecting Europe Express a plecat spre Sibiu, acolo unde va fi a treia oprire din traseul de 900 de kilometri care vor fi parcurși prin România. Pe tot teritoriul țării noastre garnitura este tractată de către o locomotivă diesel a CFR Călători.

Trenul Connecting Europe Express
play-sharp-fill

Trenul Connecting Europe Express

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes