Connect with us
Publicitate

Economic

VIDEO / Condițiile climatice nefavorabile din această iarnă afectează grav industria turismului montan: „Sunt condiții slabe de schiat, ca într-o primăvară târzie”

Publicat

pe

Publicitate

Industria turismului de iarnă se confruntă cu o situație dificilă din cauza temperaturilor ridicate care nu permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale. În Poiana Brașov, acestea nu pot fi puse în funcțiune, ceea ce a dus la închiderea majorității pârtiilor de schi. Doar pârtia Stadion, destinată începătorilor, este încă deschisă, dar numărul turiștilor care se bucură de această ofertă este foarte mic.

„Zăpada este foarte puțină și destul de apoasă, ceea ce duce la condiții nefavorabile pentru schi. Sperăm că vor fi precipitații în viitorul apropiat, însă în acest moment nu ne putem permite să rămânem mai mult timp”, a declarat unul dintre turiștii prezenți pe pârtia Stadion pentru Gandul.info.

Tarifele pentru accesul la teleschi sunt, însă, considerate acceptabile de acesta. „10 urcări cu teleschiul costă 30 de lei pentru copii și 50 de lei pentru adulți”, a precizat acesta pentru sursa citată.

Această situație nefavorabilă nu este specifică doar Poiana Brașov, ci este întâlnită în majoritatea stațiunilor montane din țară. Temperaturile ridicate nu permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, acestea putând fi puse în funcțiune doar dacă temperatura scade sub minus 4 grade.

Publicitate

Anul trecut, sezonul de schi 2021-2022 a început încă din luna decembrie, iar în Poiana Brașov, în preajma sărbătorilor de iarnă. Această iarnă, din cauza temperaturilor neobișnuit de ridicate pentru luna ianuarie, industria turismului de iarnă se confruntă cu dificultăți majore.

Sursa video: Gandul.info

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes