Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Comunitatea din Brașov are grijă ca micilor fotbaliști din Ucraina să nu le lipsească nimic. Ce spun antrenorul și mama unuia dintre copii despre situația în care se află

Publicat

pe

Publicitate

Deși se află departe de casă și duc dorul părinților, dar și al pământului în care s-au născut, cei 11 copii din Ucraina care au rămas blocați în Brașov încearcă să ducă o viață cât se poate de normală. Micii fotbaliști ai echipei Ruv Lviv sunt nevoiți să rămână în România, asta deși turneul de fotbal pentru juniori la care au participat s-a încheiat duminică.

Pe lângă faptul că au cazarea și toate mesele asigurate, micii fotbaliști, împreună cu antrenorii și șoferul microbuzului, primesc ajutor din partea comunității. Mai multe firme și organizații din Brașov au sărit în sprijinul lor și fac tot posibilul ca ucrainenilor să nu le lipsească nimic pe toată perioada în care se vor afla la Brașov. Astăzi piticii au fost la magazin pentru a îşi cumpăra încălţăminte traincă pentru că afară este frig şi nu se ştie cât vor mai sta în România. Mâine vor merge într-o excursie pentru ca timpul petrecut la noi în ţară să fie cât mai plăcut.

Micii sportivi și antrenorii lor țin zilnic legătura cu familiile rămase în Ucraina. Deși suferă că puștii nu sunt acasă, părinții lor se consolează cu ideea că adolescenții sunt în siguranță. În fiecare moment al zilei, adulții încearcă să îi protejeze pe copii de ororile războiului din țara lor natală.

„Cu toții vrem să fim acasă cu familiile noastre și vrem să stăm alături de oamenii care au nevoie de ajutor acolo. Înțelegem și că suntem responsabili de 11 copii, iar federația de fotbal și părinții au decis să îi țină pe copii aici, pentru o perioadă, pentru siguranța lor. Suntem cu toții triști, suntem speriați, dar principala țintă de astăzi este să îi îndepărtăm pe cei care ne-au invadat țara cât mai rapid și să oprim această vărsare de sânge”, a spun Yuriy Kydinov, antrenorul echipei de fotbal Ruv Lviv.

Publicitate

Yuliia, mama unuia dintre copiii rămași în Brașov locuiește în Dubai. Când a aflat de izbucnirea războiului din Ucraina, tânăra s-a urcat în avion și a venit în România să fie alături de fiul ei. A rămas impresionată de ospitalitatea și de ajutorul primit și își dorește ca războiul să se încheie cât mai curând pentru a se putea întoarce la familia care a rămas în țara natală.

„Încercăm să nu îî lăsăm să vadă prea multe pentru că copiii percep altfel decât adulții. Ei sunt viitorul nostru, trebuie să îi protejăm. Părinții copiilor trebuie să fie complet relaxați și calmi 14,08. Vă mulțumim tuturor foarte mult. În orice loc ne ducem, când aud că suntem ucraineni, toată lumea este dispusă să ne ajute. Nu îi lasă pe copii să plătească nici măcar la magazin, pentru lucruri mărunte”, povestește Yuliia Hurska, mama unuia dintre fotbaliști.

La turneul pe care tocmai l-au jucat juniorii de la Ruv Lviv s-au clasat pe locul patru din 170 de echipe.

copii ucraina
play-sharp-fill

copii ucraina

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes