Connect with us
Publicitate

Entertainment

VIDEO / Cerbul de Aur împlineşte astăzi 53 ani. Cum arăta cel mai important festival muzical al României în 1968

Publicat

pe

Publicitate

Cel mai mare festival internaţional de interpretare din România a debutat pe 5 martie 1968, pe scena Teatrului Dramatic din Braşov. Din prima echipă făceau parte directorii Tudor Vornicu şi Ilie Mănescu, regizorul artistic Valeriu Lazarov, dirijorul orchestrei, maestrul Sile Dinicu şi gazdele spectacolului, actorii Stela Popescu şi Iurie Darie.

Evenimentul a intrat rapid pe agenda marilor festivaluri internaţionale, a doua ediţie fiind transmisă de 25 de televiziuni din întreaga lume.

Constantin Drăghici a deschis festivalul cu un recital, iar în concurs, din partea României, au intrat Dan Spătaru, Margareta Pâslaru şi Anca Agemolu.

22 de solişti au concurat atunci pentru cucerirea Trofeului, care a plecat în Belgia cu Jacques Hustin. Deşi abia la început, evenimentul muzical organizat de România a fost supranumit „Festivalul din est care arată ca în vest!”.

Publicitate

Concursul propriu-zis a avut loc între 6 și 9 martie. Pe data de 7 martie, TVR a scos revista oficială a primei ediții a festivalului, în cinci limbi. Aceasta conținea interviuri cu vedetele participante, precum și biografia concurenților.

Aprecierile internaționale au fost extraordinare, privind atât desfășurarea, cât și aranjamentul scenic. La încheierea Festivalului, pe 10 martie, oficialitățile române au oferit o cină la restaurantul „Aro Palace” (pe atunci „Carpați”) concurenților, vedetelor, juriului și jurnaliștilor.

Printre vedetele de la acea vreme care au concertat la prima ediţie a Cerbului de aur s-au numărat  Amália Rodrigues, Rita Pavone sau Gică Petrescu.

Festivalul Cerbul de Aur are o istorie destul de zbuciumată din cauza numeroaselor pauze. Mult timp s-a zvonit că acest concurs va deveni istorie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes