Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Centrura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe ar trebuie să fie gata în primăvară. Construcţia ei a început anul trecut

Publicat

pe

Viitoarea şosea de centură a municipiului Sfântu Gheorghe, a cărei construcţie a început anul trecut, ar putea fi finalizată în primăvara anului viitor, potrivit autorităţilor locale.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a postat, miercuri, un film pe pagina de Facebook a instituţiei, pentru a ilustra stadiul în care se află lucrările, menţionând că acestea „avansează bine”.

„Construcţia variantei de ocolire, care va descongestiona traficul din Sfântu Gheorghe, avansează bine. Şoseaua, cu o lungime de 11,56 km, este programată să fie finalizată în mai 2024″, menţionează autorităţile locale.

Potrivit primarului Antal Arpad, în municipiul Sfântu Gheorghe intră lunar peste 500.000 de maşini, iar viitoarea şosea de centură va devia circa 20% din trafic.

Publicitate

Centura ocolitoare va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens cu o lăţime 3,5 metri şi va fi realizată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, investiţia cifrându-se la aproape 300 de milioane de lei. Aceasta se va desprinde din DN12 Braşov-Bacău înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea-Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe. Vor fi realizate, de asemenea, patru intersecţii giratorii şi trei pasaje peste calea ferată şi peste râul Olt.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes