Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Cei doi ursuleţi rămaşi orfani după ce mama lor a fost împuşcată se simt bine la sanctuarul din Zărneşti. Se caţără în copaci şi şi-au găsit prieteni noi

Publicat

pe

Publicitate

Vești minunate din pădurea ursuleților de la Zărneşti. Cele două micuţe care zilele trecute au ajuns în sanctuar după ce vânătorii le-au lăsat orfane, împuşcând-o pe mama lor, se obişnuiesc cu locul şi şi-au făcut prieteni noi. Într-o filmare postată pe pagina de Facebook a sanctuaerului se vede cum cele două se caţără în copci, sunt tot mai vesele şi au şi alţi  ursuleţi cu care se distrează şi îşi împart fericirea.

„Cei doi pui de urs din Vatra Dornei, două femele, au fost botezate. Micuțele se numesc acum Speranța și Victoria și le place în sanctuarul Libearty. Sunt foarte curioase, jucăușe și au prieteni care le alină dorul de fratele lor încă negăsit, dar mai ales de mama lor împușcată fără milă în săptămâna dinaintea învierii!”, a transmis pe pagina de Facebook Asociaţia „Milioane de prieteni”.

Reamintim că cei trei pui rămași au rămas orfani în Vatra Dornei, după ce mama lor a fost împușcată. Doi dintre ei au ajuns în grija echipei sanctuarului AMP Libearty, administrat de Asociaţia „Milioane de prieteni”, cel de*al treilea nefiind găsit pentru a putea fi luat. Cele două fetițe care au ajuns la sanctuar au aproximativ de un an.

Ursoaica și cei trei pui de un an fuseseră relocați din zona Predeal în urmă cu trei săptămâni. Au intrat în două gospodării din localitatea Vatra Dornei în datele de 17 și 18 aprilie de unde au plecat fără să fie alungați, iar în data de 19 aprilie mama a fost împușcată la câțiva metri de pădurea care îi era acum casă.

Publicitate

„Martorii spun că echipa de intervenție a avut un singur glonț care doar a rănit-o grav și ursoaica a fost lăsată să agonizeze minute în șir pe un teren privat, cu puii lângă ea, până au mai fost aduse gloanțe care să o omoare, după care și-au făcut poze cu “trofeul”. Cei trei pui au fost alungați în pădure unde șansele lor de supraviețuire erau minime. Din păcate, doar doi dintre pui au mai apărut în zonă.”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de prieteni” la momentul preluării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes