Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Cea mai scumpă oaie din lume: vândută cu 490.000 de dolari

Publicat

pe

O oaie a fost vândută săptămâna aceasta pentru un preţ record de 350.000 de guinee (aproximativ 490.000 de dolari) la o licitaţie în Scoţia.

Oaia, numită Double Diamond, este, de fapt, un berbec care a generat interes înainte să înceapă licitaţia Scottish National Texel în Lanark, potrivit unui comunicat al Texel Sheep Society. Licitaţia a început de la 10.000 de guinee (aproximativ 13.000 de dolari), scrie Epoch Times.

Publicitate

Aspectul său este imbatabil: musculos, tonifiant şi cu o culoare plăcută. Licitaţia a devenit mai mult tensionată decât emoţionantă, recunoaşte Aiken. „Ştiam că va fi ceva cu adevărat special. Este un animal excepţional, susţinut de cea mai bună genetică. Au fost aproximativ şapte sau opt persoane care doreau să o achiziţioneze cu adevărat şi acest lucru a dus la creşterea preţului”.

video

Aiken şi cei doi parteneri ai săi au cumpărat în comun berbecul Double Diamond. Va fi folosit pentru împerecheat cu alte oi la un preţ ridicat şi, pe măsură ce creşte, va fi utilizat la inseminarea artificială. Totul cu intenţia de a recupera banii investiţi.

Recordul anterior pentru o oaie vândută la licitaţie a fost puţin peste 230.000 de lire sterline (peste 250.000 de euro), stabilit în 2009 şi, aşa cum subliniază însuşi Aiken, „este o sumă obscenă de bani pentru un berbec şi nu ar trebui să fie o reflectare a comunităţii agricole”.

Publicitate

Este o tradiţie ca vitele să fie vândute pe guinee la licitaţiile din Marea Britanie, iar o guinee este în jur de 1,40 USD.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes