Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Ce s-a văzut astăzi la protestul pe schiuri din Poiana Brașov. Mesaj către noul Guvern şi Parlament: Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!

Publicat

pe

Membrii Comunităţii Declic au coborât, sâmbătă, pe schiuri, pe pârtia Drumul Roşu, din Poiana Braşov, cu un banner cu mesajul „Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!”, la un protest organizat pentru a atrage atenţia noului Parlament şi noului Guvern asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriaşe şi salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive, scrie agenția de presă News.ro.

Publicitate
[fvplayer id=”174″]

Prin protestul organizat la Poiana Braşov, Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului şi ai Parlamentului să îşi asume de un calendar clar în privinţa eliminării pensiilor speciale şi salvării pădurilor, ambele teme fiind susţinute la nivel declarativ de mai toţi politicienii ultimilor ani, însă fără acţiuni concrete, arată un comunicat de presă al Declic.

„Politicienii aflaţi la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern şi Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Şi, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic. 

La protestul de sâmbătă, din Poiana Braşov, un alt banner de mari dimensiuni, cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, a fost întins pe zăpadă, într-un punct de maximă vizibilitate, cu mesajul,,Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!”

Publicitate

„Statul român plăteşte anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale. În acelaşi timp, la finalul anului trecut, statul a împrumutat de la băncile comerciale 5 miliarde de lei, pentru a refinanţa datoria publică şi a acoperi deficitul bugetului de stat. E ca şi cum eu mi-aş cumpăra o maşină de 100.000 de euro, dar aş face credit să îmi iau de mâncare. Aceste privilegii pentru ,,speciali” trebuie oprite odată pentru totdeauna’’,  a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Reprezentanţii Declic au împărţit participanţilor la protest şi schiorilor de pe pârtia Drumul Roşu veste, măşti şi stickere cu mesajul acţiunii.

Protestul de pe pârtie a fost doar una dintre acţiunile organizate de Comunitatea Declic pe cele două teme: cu petiţii semnate de sute de mii de membri, cu dezbateri publice şi corespondenţă susţinută pe tema eliminării pensiilor speciale şi protejării pădurilor. Comunitatea Declic continuă astfel să ceară măsuri concrete şi noilor decidenţi din executiv şi legislativ : aveţi toate pârghiile, e momentul să acţionaţi.

Foto Comunitatea Declic

Foto / Video: Comunitatea Declic

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes