Connect with us

Eveniment

VIDEO / Ce s-a văzut astăzi la protestul pe schiuri din Poiana Brașov. Mesaj către noul Guvern şi Parlament: Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!

Știri Brașov

Publicat

pe

Membrii Comunităţii Declic au coborât, sâmbătă, pe schiuri, pe pârtia Drumul Roşu, din Poiana Braşov, cu un banner cu mesajul „Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!”, la un protest organizat pentru a atrage atenţia noului Parlament şi noului Guvern asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriaşe şi salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive, scrie agenția de presă News.ro.

Publicitate
video

Prin protestul organizat la Poiana Braşov, Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului şi ai Parlamentului să îşi asume de un calendar clar în privinţa eliminării pensiilor speciale şi salvării pădurilor, ambele teme fiind susţinute la nivel declarativ de mai toţi politicienii ultimilor ani, însă fără acţiuni concrete, arată un comunicat de presă al Declic.

„Politicienii aflaţi la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern şi Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Şi, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic. 

Publicitate

La protestul de sâmbătă, din Poiana Braşov, un alt banner de mari dimensiuni, cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, a fost întins pe zăpadă, într-un punct de maximă vizibilitate, cu mesajul,,Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!”

„Statul român plăteşte anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale. În acelaşi timp, la finalul anului trecut, statul a împrumutat de la băncile comerciale 5 miliarde de lei, pentru a refinanţa datoria publică şi a acoperi deficitul bugetului de stat. E ca şi cum eu mi-aş cumpăra o maşină de 100.000 de euro, dar aş face credit să îmi iau de mâncare. Aceste privilegii pentru ,,speciali” trebuie oprite odată pentru totdeauna’’,  a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Publicitate

Reprezentanţii Declic au împărţit participanţilor la protest şi schiorilor de pe pârtia Drumul Roşu veste, măşti şi stickere cu mesajul acţiunii.

Protestul de pe pârtie a fost doar una dintre acţiunile organizate de Comunitatea Declic pe cele două teme: cu petiţii semnate de sute de mii de membri, cu dezbateri publice şi corespondenţă susţinută pe tema eliminării pensiilor speciale şi protejării pădurilor. Comunitatea Declic continuă astfel să ceară măsuri concrete şi noilor decidenţi din executiv şi legislativ : aveţi toate pârghiile, e momentul să acţionaţi.

Foto Comunitatea Declic

Foto / Video: Comunitatea Declic

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Cod Galben de ninsori şi viscol, în judeţul Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În interval 05 martie, ora 16:00 – 06 martie, ora 16:00, sudul judeţului Braşov este vizat de o atenţionare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol. Zonele afectate sunt Carpații Orientali și Carpații Meridionali.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Publicitate

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1.700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Citește mai mult

Eveniment

Jandarmii care au petrecut în pandemie fără măşti şi distanţare, în faţa unităţii, au fost amendaţi

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Aproximativ 35 de jandarmi din Brașov, militari ai Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista”, au organizat o petrecere-surpriză în cinstea șefului lor, care tocmai ieșise la pensie. La eveniment nu s-a respectat nicio normă de distanțare fizică și nu s-au purtat măști de protecție. Acum sunt cercetați disciplinar de o comisie de anchetă.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu confeti și șampanie de la petrecerea-surpriză, în care se vede că jandarmii nu purtau niciun fel de mască de protecție. Mai mult, ei stăteau aproape unii de alții, iar la poza de grup erau practic lipiți unul în altul.

Publicitate

În urma petrecerii organizate chiar în faţa unităţii din Braşov, toţi jandarmii prezenţi la veniment au primit amenzi de câte 500 de lei.

„Toți cei implicați au fost sancționați la Legea 55 cu amendă contravențională în valoare de 500 lei. Aceștia au fost sancționat disciplinar conform procedurilor interne”, a transmis Mihai Preda, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista”

Publicitate

Imagini cu petrecerea din pandemie puteţi vedea AICI.

Citește mai mult

Eveniment

FOTO / Doi bărbaţi din Făgăraş, tată şi fiu, prinşi în flagrant cu peste 120 kg de peşte pescuit ilegal

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat din Făgăraş şi fiul lui au fost prinşi joi noapte că au pescuit fără a avea aprobare. Bărbaţii se întorceau de la pescuit de pe râul Olt, pe raza localităţii Porumbacu de Jos, din Sibiu. Poliţiştii au găsit peste 100 de kilograme de peşte în portbagajul maşinii în care se aflau cei doi. 

În noaptea de 3 spre 4 martie, polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Publicitate

„Cu această ocazie, în zona localității Porumbacu de Jos, polițiștii au depistat un autoturism în interiorul căruia se aflau doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 22, respectiv 46 de ani, domiciliați în municipiul Făgăraș, județul Brașov.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii au găsit în interiorul acestuia plase de pescuit de tip monofilament din nailon și din material textil și mai mulți saci cu pește proaspăt capturat. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare privind săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, respectiv deținerea și transportul fără documente legale a peștelui obținut din pescuit”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Publicitate

De asemenea, au fost confiscate autoturismul, două plase de tip monofilament din nailon, în lungime totală de 130 de metri, 4 plase din material textil în lungime totală de 220 de metri, iar cantitatea de 123,3 kg de pește proaspăt a fost confiscată și predată în vederea valorificării.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Ordine Publică sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>