Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Castelul Cantacuzino din Buşteni, vedetă în presa internaţională după ce a apărtut în serialul fenomen „Wednesday”

Publicat

pe

Publicitate

În urma succesului pe care îl are serialul „Wednesday”, filmat în România, locații celebre de la noi, precum Castelul Cantacuzino din Bușteni, au ajuns în presa internațională.

Wednesday a fost trimisă de către părinți să studieze la școala Nevermore Academy, acolo unde învățaseră și ei. Scene filmate la școală sunt filmate, de fapt, la Castelul Cantacuzino, construit în 1911.

Daily Mail a scris prezentat mai multe detalii legate de obiectivul turistic, cum ar fi faptul că a fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez și că stilul de construcție a fost influențat de arhitectura brâncovenească, relatează stirileprotv.ro.

Publicația a mai scris că a fost terminat în 1911 și că a devenit casă de vară pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, care a fost și prim-ministru între 1899-1900 și 1904-1907.

Publicitate

De asemenea, britanicii au mai menționat că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, castelul a fost naționalizat, iar mobilierul original, piesele de artă și corpurile de iluminat au fost furate.

În plus, Daily Mail a mai precizat că, până la revoluția din 1989, castelul a fost folosit ca spital. Doar atunci clădirea a fost returnată strănepoatei lui Cantacuzino, Ioana Cantacuzino.

În 2008, un avocat și dezvoltator imobiliar german, Kurt Neuschitzer, a cumpărat castelul, sperând să-l transforme într-un resort de ski și golf. El încă așteaptă aprobare de la guvern pentru a începe lucrările. Cu toate acestea, el a cheltuit 3,1 milioane de dolari pentru restaurarea castelului.

În 2015 a fost deschisă galeria de artă, unde pot fi văzute lucrări ale unora dintre cei mai prestigioși artiști din lume.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes