Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Călin Donca transmite al treilea mesaj către investitori, din spatele gratiilor. Cu ajutorul echipei sale, milionarul răspunde întrebărilor legate de parcurile fotovoltaice. Cum pot să își recupereze banii cei care au investit în panourile solare

Publicat

pe

Deși se află în arest preventiv de două săptămâni, milionarul din Brașov, Călin Donca, pare la fel de activ pe rețelele sociale ca atunci când era în libertate. Un nou mesaj video a fost publicat pe contul de Youtube al omului de afaceri, iar de această sunt oferite răspunsuri la 6 întrebări legate de investițiile în parcurile fotovoltaice.

Publicitate

La începutul videoclipului se vorbește despre rolul parcurilor și este explicată diferența între producători și prosumatori. Călin Donca, prin intermediul echipei sale, transmite că toți banii companiei au fost investiți în cumpărarea de terenuri, panouri, invertoare și alte materiale auxiliare. Manopera și documentația au fost incluse în partea de investiții. În material este specificat faptul că un singur parc fotovoltaic produce energie.

Una dintre cele mai importante întrebări la care este oferit un răspuns este cea legată de recuperarea investițiilor. Pentru început, echipa lui Călin Donca explică faptul că toți banii au fost deja investiți, astfel că momentan oamenii nu ar avea ce bani să primească dacă decid să se retragă din proiectele companiei.

„Suntem conectați prin contracte, care stau la baza colaborării noastre. Așa cum se poate observa și din video-uri, și fizic la fața locului, în toate parcurile, toți banii au fost deja investiți în terenuri, panouri, structura metalică, materiale auxiliare, manoperă, camere video, acte etc. (…) După ce parcurile sunt pornite, valoarea de piață este una mai mare decât cea la cumpărare în faza de construcție. În acel moment, fiecare poate să continue mai departe în formula începută sau poate să-și vândă cotă parte către companie sau către terță persoană care dorește să cumpere partea lui. În momentul în care parcul este pornit vor fi doritori să cumpere părți din parc, având deja valoare mai mare și încasare în luna următoare”, se specifică în materialul video.

Publicitate

Investitorii au cerut lămuriri și în legătură cu sumele mici care au fost încasate de pe parcul S4, cel care este funcțional, în acest moment. De vină pentru această situație ar fi scăderea prețurilor de pe piața energiei.

„După mai mulți ani de creștere, prețurile pe PZU, în prezent au scăzut sub jumătate față de anul trecut, perioadă în care Călin a făcut exemple de calcul în acele video-uri, în care a specificat că sunt calculate la prețul din acel moment. Acest lucru nu a depins de companie, însă ceea ce știm în acest moment este faptul că nevoia de energie a planetei este în creștere. Vom avea o soluție și pentru acest aspect în perioada care urmează. Propunerea companiei este să mute cotele de KW ale investitorilor din S1 și S4 din pacurile de prosumator, în S6, 7, 8, 9 și 10, în parcurile de producători, atunci când acestea vor fi pornite”, se mai menționează în videoclip.

Cei care nu au primit până acum vreun ban din producția de energie sunt sfătuiți să sune la numărul de relații cu investitorii pentru a se lămuri în legătură cu situația lor. Echipa lui Călin Donca vrea să își liniștească urmăritorii și anunță că în prezent nu au fost formulate acuzații cu privire la parcurile fotovoltaice.

„În momentul prezent nu există nicio acuzație de înșelăciune din partea organelor de control pentru acest proiect cu panouri fotovoltaice, iar compania nu are restricție de a funcționa. Chiar din contră. Fiind și interesul statului, prin reprezentanții acestuia, ca proiectele să fie finalizate și să producă energie electrică, resursă atât de necesară atât în prezent, cât mai ales pentru viitor. Vă rugăm să aveți puțină răbdare pentru a realiza ceea ce ne-am planificat. Compania muncește în continuare zi de zi pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în desfășurare. Împreună vom reuși!”, se încheie mesajul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes